
آموزش حذف درایور کارت گرافیک با DDU

مقدمه
Graphics card یا همان کارت گرافیک یک قطعه سختافزاری می باشد که بار پردازشی گرافیکی سیستم را برای سیستم شما کمتر کرده و به کامپیوتر در پردازش عملیاتهای گرافیکی کمک میکند. در حال حاضر کارتهای گرافیک تقریبا مثل به یک سیستم مستقل هستند، چون از قسمت های مختلفی مثل پردازشگر مجازی مثل جی پی یو ، حافظه موقت یا رم و غیره تشکیل شدهاند. معمولا بعد از اتصال گرافیک به کامپیوتر، درایور آن هم باید نصب میشود. حالا ممکن است بنا هر دلیلی مانند گیر کردن درایور یا تعویض و ارتقا بخواهید این درایور را حذف کنید. در این مقاله به حذف کارت گرافیک با نرم افزار DDU خواهیم پرداخت با تیم الو رایانه همراه باشید.
تعریف درایور کارت گرافیک
درایور کارت گرافیک شما نرم افزاری می باشد که به کارت گرافیک کمک میکند با سیستم عامل به خوبی ارتباط برقرار کند. در اصل وقتی که ارتباط کارت گرافیک با سیستم عامل ویندوز یا لینوکس به واسطه درایور کارت گرافیک به درستی برقرار شود، سیستم شما میتواند کنترل کامل و روان تری روی کارهای گرافیکی مانند کار با عکس ها ، ویدئوها، انیمیشنها، بازیهای ویدیویی و … داشته و آنها را سریع تر و روان تر پردازش کند.
اگر درایور کارت گرافیکی اکسترنال خود را از روی سیستم حذف کنید، ویندوز به کمک درایور basic یا پایه گرافیک که به صورت داخلی در آن تعریف شده است، کارهای بسیار سبک و ساده گرافیکی را می تواند انجام دهد. البته یک مشکل بسیار بزرگ در ارتباط با گرافیک بیسیک ویندوز وجود دارد، آن هم اینکه به هیچ عنوان کیفیت جالبی نداشته و اصلا به شما اجازه نمیدهد تمام قدرت کارت گرافیک اکسترنال خود را به خوبی استفاده کنید. همینطور مشکلات زیادی مثل رزولوشن ضعیف، بلوری شدن صفحه نمایش، پرش تصویر و غیره را هم نیز تجربه خواهید کرد.
آموزش حذف کارت گرافیک در محیط ویندوز
این کار بسیار ساده می باشد و به راحتی پاک کردن یک نرم افزار یا اپ در محیط ویندوز می باشد. در واقع تمام درایورهای سخت افزاری در ویندوز به کمک Device Manager قابل پا کردن می باشد و درایور کارت گرافیک هم از همین بخش کنترل و پاک میشود، این کار بسیار ساده است بنابراین موضوع این مقاله در مورد پاک کردن درایور هایی است که از این محیط پاک نمی شوند و به اصطلاح گیر کرده اند . برای اینکار برنامه DDU را لازم داریم.
نحوه کار با DDU
بعد از اینکه برنامه را از یکی از سایت های معتبر ایرانی دانلود کردید ، پوشه نرم افزار را از حالت فشرده نمایید و فایل اجرای یا EXE موجود در پوشه را اجرا کنید. بعد از باز شدن برنامه شما یک پیغام خطا نمایش داده می شود که در اصل به شما توصیه می کند اول به Safe mode بروید و بعد برنامه را اجرا کنید که در واقع درست می باشد باید سیستم خود را به حالت Safe mode ببرید. در واقع Display Driver Uninstaller به شما توصیه میکند برنامه را در حالت امن یا Safe mode اجرا کنید.
بعد از اینکه وارد حالت Safe mode شدید مجددا برنامه باید اجرا کنید . حالا از قسمت بالایی و سمت راست نرم افزار، جایی که گزینه Selected Graphics driver وجود دارد، گرافیک خود را بسته به برند و مدل شرکت تولید کننده باید انتخاب کنید .
حال مانند تصویر بالا در قسمت بالایی برنامه و سمت چپ گزینه Clean and restart را که توسط خود نرم افزار پیشنهاد داده شد را انتخاب نمایید. کمی صبر کنید تا درایور شما پاک شود و بعد از نهایتا ۲ دقیقه سیستم شما ریستارت می شود و با درایو پایه اجرا می شود و می توانید درایور جدید مد نظر خود را نصب کنید.
مقالات مرتبط
بهترین های کارت گرافیک کدامند | انواع کارت گرافیک | چه کارت گرافیکی لازم داریم؟
رفع مشکل کارت گرافیک | مشکل صفحه نمایش | مشکلات درایور کارت گرافیک