
بررسی دلایل کاهش سرعت شارژ باتری گوشی آیفون و اندروید

شما تلفن خود را ساعاتی قبل وصل کرده اید، اما هنوز شارژ شما زیر ۵۰ ٪ است. دقیقا مشکل کجاست؟
دلایل زیادی وجود دارد که باعث میشود زمان شارژ شدن گوشی شما زمان زیادی طول بکشد (یا اصلاً شارژ نشود!)، ما در الو رایانه چهار دلیل اصلی که باعث میشود روند شارژ شدن گوشی شما کند شود را به شما معرفی میکنیم.
کابل مشکل دارد
شماره یک دلیل آهسته شارژ شدن تلفن هوشمند آیفون یا آندروید به دلیل خرابی کابل است. کابلهای USB به اطراف کشیده میشوند و به معنای بهتری میتنوام گفت بسیاری از افراد با آن کشتی میگیرند و فکر نمیکنند که باید کابلهایی که در ابتدا با دستگاههایشان بود را جایگزین کنند. یا شاید “دندان”های اتصال دهنده USB کمی خم شده به نظر برسد، از هر جهت، وقت آن است که یک نسخه ارتقا دهید. خوشبختانه تعویض کابلهای شارژ USB آسان (و ارزان) است.
یک منبع قدرت ضعیف
شارژ تلفن از طریق رایانه (لپ تاپ یا دسکتاپ) راهی مطمئن برای دریافت شارژ فوق العاده کند است. به این دلیل که حتی با آخرین USB (نسخههای ۳.۰)، میزان خروجی انرژی استاندارد کامپیوتر فقط ۰.۹A است (در صورت عدم همگام سازی دادهها ۱.۵A). اگر هنوز از USB ۲.۰ استفاده میکنید، حتی در.۵ میلی آمپر نیز کمتر است؛ بنابراین دفعه دیگر که میخواهید تلفن خود را سریع شارژ کنید، فقط آن را به پریز برق وصل کنید.
دریچه شارژ گوشی تمیز باشد
پرزهای موجود در کیسه یا جیب میتوانند جمع شوند و در توانایی شارژ صحیح تلفن شما در اتصال دهندههای تلفن دستکاری کنند. اگر فکر میکنید مسدود شدن درگاه منبع مشکلات شارژ شماست، خوشبختانه یک راه حل با تکنولوژی پایین برطرف شده است. فقط یک خلال دندان یا سنجاق را بگیرید و به آرامی هرگونه پرزی را از دهانه درگاه پاک کنید.
تلفن شما قدیمی است
تلفن قدیمی به معنای باتری و حافظه قدیمی است که هر دو با سرعت کم رشد میکنند و به طور قابل توجهی تخریب میشوند. در سالهای اخیر، تلفنهای هوشمند به پردازندههای جدیدتر و فناوریهای شارژ سریع مجهز شده اند که تنها در مدت ۱۵ دقیقه شما را از صفر به ۵۰ درصد میرسانید. علاوه بر این، تلفنهای قدیمی همیشه با جدیدترین نرم افزار و به روزرسانی برنامه سازگار نیستند، و شارژ کند را از نگرانی شما کم میکنند!
اپلیکیشن هایی که باتری زیاد مصرف میکنند
احتمالا این سوالِ بسیاری از کاربران گوشیهای هوشمند است. گاهی تنها در عرض نیم ساعت شارژ گوشی از ۱۰۰ درصد به حدی پایین میآید که گوشی پیغام Low Battery میدهد. دلایل زیادی برای این اتفاق وجود دارد، اما ما در این مقاله عمومیترین دلیل آن یعنی اپلیکیشنهایی که برای باتری گوشی مضر هستند، خواهیم پرداخت.
برنامههای کاربردی مهمترین نرمافزارهایی هستند که به عنوان باتری خور شناخته میشوند؛ مانند یوتیوب، نتفلیکس، اسنپ چت و برنامههایی از این دست. در واقع به صورت پیشفرض این برنامهها در پسزمینهی گوشی در حال اجرا میباشند، حتی اگر مستقیما با آنها کاری نداشته باشیم. برنامههای شبکههای اجتماعی و پیامرسانها امروزه تبدیل به بخش مهمی از روابط اجتماعی و شغلی ما شدهاند. عادت داریم اینترنت گوشی را روشن بذاریم، تا همیشه در دسترس باشیم. در تمام این مدت این برنامهها در حالت آماده به کار برای ارسال و دریافت اطلاعات هستند، از دادههای گوشی استفاده میکنند یا موقعیت مکانی را تحت کنترل دارند. به همین دلیل شارژ گوشی را به صورت چشمگیری کاهش میدهند. در ادامه از میان اپلیکیشنهایی که برای باتری گوشی مضر هستند، به پرکاربردترین آنها اشاره میکنیم.
اسنپ چت / Snapchat
اسنپچت یک برنامهی اجتماعی پرطرفدار است که بر مبنای ارتباط تصویری شکل گرفته. استفاده از دوربین گوشی، ارسال، دریافت فایلهای حجیم تصویری و امکاناتی نظیر اینستاگرام باعث شده اسنپ چت از بیرحمترین برنامهها در استفاده از شارژ گوشی شود. تا جایی که ناگهان به خودتان میآیید و میبینید، ذرهای شارژ برای روشن ماندن گوشیتان ندارید.
اسنپچت با ارسال مداوم نوتیفیکیشن نقش اساسی در خالی شدن باتری گوشی دارد. ضمن آنکه به صورت ثابت موقعیت مکانی کاربر را زیر نظر دارد و سعی دارد موقعیت مکانی کاربر را به روز نگه دارد. این دلایل به انضام فعالیت همیشگی باعث شده اسنپچت در مصرف باتری سرآمد باشد.
البته برای کاهش مصرف انرژی میتوانید برخی قابلیتها را در این برنامه فعال یا غیر فعال کنید، یا اگر استفاده از این اپلیکیشن برایتان ضرورتی ندارد از دانلود و اجرای آن خودداری کنید.
در صورتی که یک کاربر پرکار و علاقهمندید، میتوانید با غیر فعال کردن برخی ویژگیها، تا حدودی به کاهش مصرف باتری در اسنپچت کمک کنید.
وارد برنامهی اسنپچت شوید، به بخش تنظیمات برنامه بروید. در بخش Who Can See My Location گزینهی Ghost Mode را فعال نمائید.
از طرفی اگر نمیخواهید کسی از موقعیت مکانیتان آگاه شود، میتوانید درخواستهای برنامه برای دسترسی مکانی را رد کنید. به این طریق مصرف باتری را نیز کاهش خواهید داد. راه دیگر کاهش مصرف انرژی خاموش کردن notifications (اعلانها) در برنامه است. شما به راحتی میتوانید در بخش تنظیمات اسنپچت نمایش اعلانها را محدود کنید.
یوتیوب / YouTube
یوتیوب هزارتوی بیپایانی از ویدئوهای جذاب است. برای خیلیها ورود به این سایت به معنای گرفتاری چند ساعت در صفحات مختلف است. البته این موضوع برای گردانندگان شبکهی یوتیوب بسیار هم خوشایند است.
برنامهی یوتیوب عمدتا در گوشیهای اندرویدی به صورت پیشفرض نصب شده. پس بهتر است بدانید که این اپلیکیشن در میان برنامههای پرمصرف کاربردی در جایگاه سوم ایستاده.
چرا یوتیوب شارژ گوشی را تمام میکند؟ علاوه بر ارسال مداوم اعلان از صفحاتی که مشترک هستید، تماشای آنلاین فیلم به دلیل استفاده زیاد از اینترنت و روشن ماندن طولانی مدت صفحهی نمایش شارژ گوشی را میخورد. خوشبختانه سازندگان یوتیوب فکر برای مصرف بیش از حد از برنامه کردهاند. شما میتوانید در بخش تنظیمات نرمافزار Remind me to take a break(به من یادآوری کن استراحت کنم) را فعال نمائید.
فیسبوک / Facebook
عنوان بزرگترین شبکهی اجتماعی در جهان تنها و تنها برازندهی فیسبوک است. این شبکهی اجتماعی مانند یوتیوب، توئیتر و نتفلیکس در ابتدا تنها در قالب وبسایت به کاربران خود خدمات ارائه میکرد. اما زمانی که پای گوشیهای هوشمند به زندگی مردم باز شد، دستاندرکاران این شبکهها برای تولید اپلکیشنهای کاربردی وارد رقابت تازهای شدند.
برای بسیاری از کاربران فیسبوک حکم بهترین برنامهی کاربردی در دستهی شبکههای اجتماعی را دارد. میلیونها بار در دستگاههای هوشمند مختلف نصب شده و به دلیل نوع خاص کارکردش انرژی بالایی از گوشی میگیرد.
اپلیکیشن فیسبوک از آن دست برنامههایی است که در پسزمینه اجرا میشود و بهروزرسانیهای متعدد دارد. مخاطبانشان را برای راحتی کابران همگامسازی میکند و با ارسال اعلانها شما را در جریان آخرین رخدادها میگذارد. همهی این فعالیتها در نهایت موجب کاهش چشمگیر میزان شارژ گوشی میشود، اما نگران نباشد! همیشه راههایی برای کاهش مصرف برنامههای مختلف وجود دارد.
شما به راحتی میتوانید استفاده از این برنامه را در تلفن خود محدود کنید. اولین قدم برای کاهش مصرف باتری خاموش کردن اعلانها در بخش تنظیمات برنامه است. همچنین میتوانید دادههای پسزمینه و مصرف باتری را محدود نمائید؛ در این صورت دیگر جای نگرانی برای میزان شارژ گوشی خود نخواهید داشت.
واتساپ / WhatsApp
برنامهی واتساپ محبوبترین پیامرسان در جهان است. سهولت استفاده، نصب و کاربرد آسان و طراحی کاربرپسند باعث شده، بیش از ۱ میلیارد بار در گوشیهای هوشمند نصب شود. واتساپ هم از آن دست برنامههاییست که در پسزمینه اجرا میشود. مادامی که داخل برنامه باشید به سرعت شارژتان تمام میشود. در زمانی هم که برنامه در پسزمینه است با نمایش اعلان سهم زیادی در مصرف باتری دارد.
متاسفانه راهکار موثری برای مصرف شارژ توسط واتساپ وجود ندارد. تنها کاری که میتوانید انجام دهید این است که استفاده از این برنامه را محدود کنید. همچنین میتوانید نمایش نوتیفیکیشنهای برنامه را محدود کنید و در زمانی که به واتساپ نیاز ندارید، اینترنت گوشی خود را خاموش کنید.
اپلیکیشنهای بازی در گوشی
از جمله اپلیکیشن هایی که باتری زیاد مصرف میکنند میتوانیم به بازیهای مختلف اشاره کنیم. به صورت کلی انجام بازی با گوشی به معنای کاهش سریع شارژ باتری است. در برخی از بازیها چنان با سرعت شارژ خالی میشود که اصطلاحا میگویند، بازیهای باتری خراب کن! بازیهایی نظیر Call of Duty، PUBG Mobile و Clash of Clans از این دسته هستند.
مادامی که با گوشی بازی میکنید، صفحهی نمایش شما روشن است. موسیقی و افکتهای صوتی در حال پخش هستند. از سوی دیگر برخی بازیها و برخی اکتها با لرزشهای گوشی همراه است. بازیهای آنلاین همزمان در حال ارسال و دریافت داده از اینترنت هستند. در عین حال زمانیکه بازی نمیکنید، اعلانهایی شما را دعوت به بازگشت میکنند. تمام این فعالیتها به صورت قابل توجهی شارژ گوشی را خالی میکند.
مقالات مرتبط
باور های غلط و اشتباهات رایج در مورد باتری گوشی
رفع مشکل زود تمام شدن باتری گوشی های آیفون