
تفاوت های ویندوز ۱۱ با ویندوز ۱۰

تفاوت های ویندوز ۱۱ با ویندوز ۱۰
مایکروسافت سالهاست که با احتیاط ویندوز ۱۰ را آپدیت و بروزرسانی می کند، ویژگی ها جدید را اضافه می کند و رابط کاربری را نیز تغییر می دهد. ولی اخیرا(۲۵ ژوئن سال ۲۰۲۱ برابر با ۳ تیر ۱۴۰۰) نسخه insider یا پیش نمایش ویندوز ۱۱ را معرفی کرده است. یک سیستم عامل کاملاً جدید، که نسخه نهایی آن در اواخر سال ۲۰۲۱ منتشر خواهد شد.
در حال حاضر شاید سوال این باشد که آیا از ویندوز ۱۰ امکان آپگرید به ویندوز ۱۱ وجود دارد؟ برخی از PC ها که ویندوز ۱۰ روی آن ها اجراست، شرایط لازم برای اجرای ویندوز ۱۱ را دارند یا اصطلاحا واجد شرایط هستند. اگر کامپیوتر یا لپ تاپ شما بتواند ویندوز ۱۱ را اجرا کند، آپگرید از ویندوز ۱۰ به ۱۱ رایگان خواهد بود.
همه اینها به سخت افزار سیستم شما بستگی دارد. سیستم مورد نیاز ویندوز ۱۱ سختگیرانه تر از ویندوز ۱۰ است. به عنوان مثال، ویندوز ۱۱ فقط روی PC های ۶۴ بیتی اجرا می شود(پس ویندوز ۱۱ در نسخه ۳۲ بیتی عرضه نمی شود). علاوه بر این، کامپیوتر شما به تراشه TPM 2.0 و UEFI firmware با قابلیت Secure boot نیاز دارد. کامپیوترهای مربوط به دوران ویندوز XP و ۷ تقریبا واجد شرایط نخواهند بود.
با اجرای برنامه رایگان PC Health Check مایکروسافت می توانید بررسی کنید که آیا سیستم شما می تواند ویندوز ۱۱ را اجرا کند یا خیر. اگر گفته این ابزار به شما این باشد که نمی توانید ویندوز ۱۱ را روی این سیستم اجرا کنید، دلیل می تواند این باشد که که TPM یا Secure Boot شما در تنظیمات UEFI firmware سیستم شما غیرفعال است.
ویندوز ۱۱ ممکن است مانند یک بروزرسانی بزرگ برای ویندوز ۱۰ احساس شود، اما این یک سیستم عامل کاملا جدید است. اگر کامپیوتر موجود شما از ویندوز ۱۱ پشتیبانی نمی کند یا اگر فقط ویندوز ۱۰ را ترجیح می دهید و می خواهید به سیستم عامل موجود خود پایبند باشید، می توانید کارتان را با Windows 10 ادامه دهید. البته به گفته مایکروسافت، ویندوز ۱۰ تا ۱۴ اکتبر سال ۲۰۲۵ با بروزرسانی های امنیتی کماکان پشتیبانی می شود. پس می توانید بدون نگرانی امنیتی از ویندوز ۱۰ استفاده کنید. با این حال، برخی از کامپوننت های سخت افزاری جدید به عنوان مثال CPU های جدید احتمالاً فقط با ویندوز ۱۱ کار می کنند.
ویندوز ۱۱ می تواند همان برنامه هایی را که ویندوز ۱۰ می تواند اجرا کند. برنامه های ۶۴ بیتی قابل اجرا هستند و برنامه های ۳۲ بیتی هم فعلا پشتیبانی می شوند. طبق ادعای مایکروسافت علاوه بر این، ویندوز ۱۱ می تواند برنامه های Android را اجرا کند.
ویندوز ۱۱ شامل برخی از ویژگی های جدید واقعاً مفید است که به شما کمک می کند با چند پنجره ای(multiple windows) چند وظیفه ای(multitask) انجام دهید و حتی با چندین مانیتور کار کنید. منوی Start ساده تر شده و tiles ها یا برنامه های کاشی برداشته شده است.
بروزرسانی ها بهتر می شوند، بروزرسانی ها ۴۰٪ کوچکتر خواهند بود و ویندوز آنها را در پس زمینه نصب می کند. ویندوز ۱۰ در سال ۲ بروزرسانی بزرگ داشت که ویندوز ۱۱ در سال فقط یکبار بروزرسانی دارد. Taskbar طرح جدیدی به خود گرفته و دکمه Start در وسط Taskbar ویندوز قرار دارد. مایکروسافت برای چت و مکالمه آسان برنامه Microsoft Teams را در Taskbar ویندوز integrate و یکپارچه می کند. همچنان از Microsoft Store برای دانلود و نصب اپلیکیشن ها و برنامه ها می توانید استفاده کنید ولی علاوه بر برنامه هایی که توسط ویندوز پشتیبانی می شوند، برنامه اندروید را هم می توانید دانلود و نصب کنید.
برای بازی ها کامپیوتری هم پیشرفت هایی در ویندوز ۱۱ حاصل شده است. Auto HDR و Direct Storage از Xbox Series X نیز به ویندوز ۱۱ اضافه شده اند و باعث بهبود گرافیک در بسیاری از بازی های قدیمی و بهینه سازی زمان Load شدن در بازی های جدید در کامپیوترهای قدرتمند می شوند.
ویژگی های مختلفی از ویندوز ۱۱ حذف می شوند. در اینجا برخی از ویژگی های قابل توچه ذکر شده است:
همانطور که گفته شده taskbar طرح جدیدی گرفته و در حال تغییر است. به عنوان مثال، دیگر نمی توانید taskbar خود را به کناره دیگری از صفحه نمایش خود منتقل کنید. یعنی همیشه همین پایین قرار می گیرد و باقی می ماند. در ویندوز ۱۰ بصورت پیشفرض فقط آیکون برنامه هایی که باز می کنید در Taskbar ویندوز نمایش داده می شوند ولی در صورت تمایل می توانید همراه با window labels آنها را نمایش دهید. در ویندوز ۱۱ دیگر چنین نیست و امکان فعال کردن window labels در Taskbar وجود ندارد.
منوی Start ساده تر شده و دیگر به شلوغی ویندوزهای قبلی نیست. Live tile ها از بین رفته اند و جایگزین آنها widget ها یا ابزارک هایی شده اند که در Widgets panel هستند.
Cortana دیگر بصورت پیشفرض در Taskbar پین نشده است و در مراحل نصب ویندوز با شما صحبت نمی کند.
مقالات مرتبط
غیرفعالسازی آپدیت برنامههای مایکروسافت در ویندوز ۱۰
فعال و غیر فعال کردن حالت test mode در ویندوز ۱۰
آموزش اضافه کردن یوزر جدید در ویندوز ۱۰
شبکه کردن ویندوز ۱۰ و ویندوز xp