
تفاوت wifi direct با hotspot در موبایل و کامپیوتر

Wi-Fi Direct
در این مقاله از سایت الو رایانه به بررسی تفاوت wifi direct با hotspot در موبایل و کامپیوتر میپردازیم.
امروزه تقریبا تمام دستگاههای اندرویدی که روانه بازار میشوند، با ویژگی Wi-Fi Direct سازگار هستند و از آن پشتیبانی میکنند . سامسونگ Galaxy S که در سال ۲۰۱۰ به بازار آمد، یکی از اولین اسمارتفونهایی است که این قابلیت را داشت . پس از معرفی اندروید نسخه ۴٫۰، تمامی اسمارتفونها بصورت پیش فرض ویژگی Wi-Fi Direct را در خود دارند . وای-فای مستقیم را میتوان نسل دوم Wi-Fi نامید . این ویژگی به دو دستگاه مختلف (که از این قابلیت پشتیبانی میکنند) اجازه میدهد که بدون نیاز به اتصال به اینترنت، یک ارتباط متقابل بین خود برقرار نمایند .
این ویژگی برای اولین بار همراه با نسخه ۴ سیستمعامل اندروید ارائه شد . پس از آنکه با استقبال کاربران روبرو شد به سایر سیستمعاملهای همراه همچون iOS و ویندوزفون نیز راه پیدا کرد . عدم نیاز به انجام پیکربندی خاصی و سازگاری با سختافزارهای مختلف باعث شدند این قابلیت به سرعت فراگیر شود .
چرا از Wi-Fi Direct استفاده کنیم؟
با استفاده از Wi-Fi Direct میتوان بدون نیاز به اینترنت، دو دستگاه مختلف را به هم متصل کرد . در مورد اسمارتفونهای اندرویدی، میتوانید بدون نیاز به کابل، عکسها، ویدیوها و فایلهای مورد نظر خود را با سرعت بالا جابجا کنید . مزیت استفاده از وای-فای مستقیم نسبت به بلوتوث، این است که محدوده فرکانسی و سرعت انتقال اطلاعات در Wi-Fi Direct نسبت به Bluetooth بالاتر است .
تمام اسمارتفونهای اندرویدی که سیستم عامل آنها نسخه ۴٫۰ و بالاتر باشد، از ویژگی Wi-Fi Direct پشتیبانی میکنند . البته چند مورد استثنا وجود دارد که علیرغم استفاده از اندروید ۴٫۰، Wi-Fi Direct در این گوشیها پشتیبانی نمیشود . از آنجایی که رابط کاربری اسمارتفونهای مختلف با هم متفاوت هستند، نحوه انجام تنظیمات جهت استفاده از ویژگی وای-فای مستقیم نیز از یک گوشی به گوشی دیگر متفاوت است .
Wifi hotpot چیست؟
در واقع نقطه دسترسی بی سیم است . معمولا، آن ها در مکان های عمومی وجود دارند که می توانید از طریق Wi-Fi در دستگاه های تلفن همراه خود به اینترنت دسترسی داشته باشید . اگر چه کار با آن ها بسیار ساده است، اما در حین استفاده از آن ها نیز مسائل امنیتی وجود دارند که قابل توجه اند . هیچ چیز Wi-Fi hotspot را از نقطه دسترسی بی سیم دیگر متمایز نمی کند . می توانید روتر بی سیم خود را به عنوان Wi-Fi hotspot در نظر بگیرید .
مفهوم Hotspot به مکان های عمومی مانند یک کافی شاپ اشاره می کند که امکان اتصال به اینترنت Wi-Fi را برای افرادی که دستگاه های مناسبی از جمله تلفن های هوشمند، تبلت، لپ تاپ و سایر دستگاه هایی با قابلیت Wi-Fi دارند، فراهم می کند .
چه نوع دسترسی هایی در Hotspot ارائه شده است؟
اتصال به اینترنت در هات اسپات شامل سه نوع دسترسی است:
۱. این نوع دسترسی هزینه ای برای کاربر نداشته و نیازی به وارد کردن کلمه عبور هم نیست .
۲. این نوع دسترسی نیز هزینه ای برای کاربر ندارد اما تنها با قبول شرایط خاصی این امکان برایش فراهم است .
۳. این نوع دسترسی مختص مشتریان یک مجموعه است که باید امکان اتصال را از تامین کننده خریداری کنند .
۴. در این نوع دسترسی، کاربر عام ملزم به پرداخت هزینه به ازای دریافت سرویس است.
هرکاری که با اتصال به اینترنت در خانه یا محل کار یا از طریق تلفن همراه خود انجام می دهید را می توانید با یک public Wi-Fi Hotspot انجام دهید . اگرچه باید توجه کرد که برخی از Hotspot ها ممکن است مانع دسترسی به برخی سایت های خاص شوند . حجم داده ای که می توانید استفاده کنید را محدود کنند یا محدودیت های زمانی ایجاد کنند .
تفاوت wifi direct با wifi hotspot
برای آنکه بتوانید از قابلیت بهاشتراکگذاری فایلها از طریقWi-Fi Direct استفاده کنید باید اطمینان حاصل کنید هر دو دستگاه از چنین قابلیتی پشتیبانی میکنند . با اتکا بر ویژگی دیگری که در زیرمجموعه Wi-Fi Direct قرار داشته و Portable Hotspot نام دارد قابل اجرا خواهد بود .در Portable Hotspot یک دستگاه به شکل دستی به روتری سیار تبدیل میشود و یک شبکه بیسیم را ارائه میکند که سایر دستگاههای پشتیبانی کننده از اتصال وایفای میتوانند به آن متصل شوند . در چنین شرایطی برای اتصال هاتاسپات امکان پیادهسازی یکسری قابلیتهای امنیتی همچون رمزگذاری دادهها امکانپذیر بوده تا امنیت انتقال دادهها افزایش پیدا کند . در wiFi Direct دو دستگاه قادر هستند بدون هیچگونه فرآیند رمزگذاری به یکدیگر متصل شوند . در این حالت اتصال به شکل خودکار و بدون نیاز به کار خاصی انجام میشود .