
تکنولوژی dimm چیست و کاربرد آن؟

تکنولوژی dimm چیست و کاربرد آن؟
DIMM چیست؟
برای پاسخ دادن به این سوال ابتدا باید گفت که DIMM، مخفف عبارت Dual In-line Memory Module به معنای ماژول حافظه دو خط می باشد که یک نوعی از حافظه رایانه ای است که در شکاف های حافظه مادربرد نصب می شود. ماژول حافظه تک خط SIMM ، ۳۲ بیتی است و برای دستیابی به مسیرهای داده باید در جفت های همسان نصب می شود. DIMM ها به صورت ۶۴ بیتی است. یک واحد DIMM می تواند داده ها را دو برابر سریعتر از یک SIMM منتقل کند.
تراشه حافظه ی DIMM، حافظه دسترسی تصادفی پویا یا همان DRAM، معروف ترین نوع حافظه اولیه هستند. Static RAM سریعتر و گران تر است و لایه حافظه پنهان CPU را ایجاد می کند. DRAMاز ترانزیستور و خازن متشکل شده است که یک سلول حافظه را ایجاد می کند و یک بیت را نشان می دهد. رم DIMM روی مادربرد نصب می گردد و هر بیت داده را در سلول های حافظه جداگانه ذخیره می کند. باید این را بدانید که مادربردهای رایانه ای از ۲ ، ۴ ، ۶ یا ۸ ، DIMM پشتیبانی می کنند و بیشتر مادربردها با ۴ اسلات تولید می گردد.کوچکترین مادربردها ممکن است دارای ۲ تا DIMM باشند.
حافظه DIMM
یک مدار چاپی با مدارهای پیوسته DRAM یا SDRAM هستدکه یک Synchronous DRAM است که با سرعت بسیار زیاد کار می کند. معماری حافظه DIMM به شرح زیر است:
خنک کننده:
با افزایش تعداد DIMM ها با سرعت بالای آنها برای بهبود عملکرد گرمای بیشتری را تولید می کنند. تراشه های ۸ گیگابایت یا ۱۶ گیگابایتی گرمای بسیار زیادی را تولید نمی کنند ولی برای تراشه های ۶۴ گیگابایت، با کم شدن گرما بسیار مهم است.برای همین تولید کنندگان باید برای به حداقل رساندن گرما از DIMS به عنوان فنرهای خنک کننده که گرمای اضافی را از مادربرد به محفظه رایانه منتقل می کنند، استفاده می نمایند.
ردیف های حافظه:
DIMM دارای مجموعه های جداگانه از تراشه های DRAM به نام حافظه هستند. وقتی چند ردیف به یک آدرس و Bus متصل شوند، حافظه متراکم تری برای پردازنده ایجاد می کنند. هماطور که پردازنده نمی تواند به طور همزمان به همه ردیف های موجود برای همان کار دسترسی پیدا کند، اما interleaving به پردازندها اجازه این را می دهد که همزمان چندبار برای کارهای مختلف مانند نوشتن برای یک مرتبه و خواندن برای مرتبه دیگر استفاده کند.پس از اتمام عمل،DRAM داده ها را پخش می کند.
تکنولوژی dimm چیست و کاربرد آن؟
کانال حافظه:
یک کانال دارای کمترین پهنای باند برای ارتباط بین DIMM ها با پردازنده است. حافظه دو کاناله ۶۴ بیتی می باشد و برای سه کاناله، سه برابر و چهار کانال، چهار برابر است و به همین ترتیب برای حافظه های ۶ کانال و ۸ کانال. لازم به ذکر است که حافظه چند کاناله یک فناوری خاص از دی آی ام ام ها نیست و مادربردها برای پشتیبانی از تعداد مشخصی کانال و اسلات های DIMM ساخته می شوند.
مزایای استفاده از DIMM
ظرفیت بیشتر از حافظه
سرعت بالا و کارایی حافظه
ساده کردن در طراحی مادربردها که منجر به استفاده کمتر از جفت سیم ها برای ارتباط بین چیپ ست مادربرد و اسلات های حافظه ها می شود
این نوع حافظه ها بافرها، سیگنال ها و آدرس های فرمان را از CPU کنترل می کنند که باعث کاهش اندازه حجم کار حافظه می شود.
استفاده از معماری دو کاناله این امکان را فراهم می کند که CPU بتواند به طور جداگانه به هر دی آی ام ام دسترسی داشته باشد.
لینک های مرتبط
هم چنین برای تمامی راه های افزایش سرعت ویندوز کامپیوتر به این صفحه مراجعه کنید
هم چنین برای Virtual چیست و محبوب ترین نرم افزار های آن به این صفحه مراجعه کنید