
درخواست پیامک رمز دوم پویا چیست و چگونه فعال میشود؟

درخواست پیامک رمز دوم پویا چیست و چگونه فعال میشود؟
همانطور که در جریان هستید مدتی است که بانک مرکزی در جهت افزایش امنیت و کاهش سوءاستفاده از کارتهای بانکی (فیشینگ) استفاده از رمز دوم پویا (یکبار مصرف)، را در تراکنشهای بدون حضور کارت و اینترنتی ضروری اعلام کرده است.
برای عملی کردن این فرآیند، تمامی بانکها ملزم به ارائه اپلیکیشنی برای ارائه رمز دوم پویا شدند.
اما با راه اندازی سامانه هریم (هدایت رمز یکبار مصرف)، امکان ارائه رمز دوم پویا به صورت پیامکی نیز میسر شده است.
اگر شما هم میخواهید بدانید که درخواست پیامک رمز دوم پویا چیست و چگونه فعال میشود؟
حتما ادامه مطلب را بخوانید…
رمز دوم ایستا و پویا
میدونید که برای تراکنشهای آنلاین مثل: انتقال وجه، پرداخت قبوض خدماتی، خرید اینترنتی، خرید شارژ، خرید بلیط و … که از طریق درگاههای پرداخت بانکها، کدهای USSD و اپلیکیشنهای موبایلی انجام میشه، نیاز به رمز اینترنتی یا همون رمز دوم داریم.
رمز دومی که ثابت بود و برای همه تراکنشها ازش استفاده میکردیم.
(البته همیشه تاکید میشد که چندوقت یکبار رمز دوم رو تغییر بدید تا از حسابتون کلاهبرداری نشه و …. اما خب کی حوصله داشت؟!؟)
تا اینکه بالاخره همونطور که اشاره شد طبق اطلاعیه شماره یک بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، از اول دی ماه سال جاری (۱۳۹۸) تمامی تراکنشهای بدون حضور کارت و اینترنتی فقط بار رمز دوم یکبار مصرف (پویا) امکانپذیر هست. به این دلیل که احتمال سوءاستفاده از کارتهای بانکی و کلاهبرداری اینترنتی (فیشینگ) کاهش و امنیت این تراکنشها افزایش پیدا کنه.
بعد از این اطلاعیهی بانک مرکزی، همه بانکها اپلیکیشنی برای نصب روی گوشیهای موبایل هوشمند ارائه دادن که کاربران با استفاده از این برنامه بتونن برای هر تراکنش، رمز یکبار مصرف یا پویا دریافت کنن. ضمن اینکه علاوه بر اپلیکیشن، روشهای دیگه مثل استفاده از کد USSD و دریافت پیامک هم ارائه دادن که اگه کسی گوشی هوشمند نداره بتونه با پیامک رمز پویا رو دریافت کنه.
استفاده از همه این روشها منوط به فعالسازی رمز دوم یکبار مصرف با توجه به بانک مربوطه هست .
قبلا در مقاله “رمز پویا چیست و چگونه آن را فعال نماییم” به طور کامل توضیح داده شده.
سامانه هدایت رمز یکبار مصرف (هریم)
بانک مرکزی سامانهای راهاندازی کرده که کاربران بتونن تو صفحه پرداخت اینترنتی و اپلیکیشنهای موبایلی، با زدن دکمه “درخواست رمز یکبار مصرف”، رمز پویا رو با پیامک دریافت کنن. این سامانه، سامانه هدایت رمز یکبار مصرف یا به اختصار “هریم” گفته میشه.
سید ابوطالب نجفی، مدیرعامل شرکت خدمات انفورماتیک در مورد سامانهی هریم گفت:
“تغییرات لازم در سیستمهای فنی برای اجرای پروژهی رمز دوم یکبار مصرف انجام شده است و بانکها بستر ارائهی رمز دوم پویا به مشتریان را ایجاد کردهاند؛ در همین راستا شرکت خدمات انفورماتیک بانک مرکزی بهمنظور ارتقاء تجربهی کاربری شهروندان و تسهیل دسترسی مشتریان برای ارائهی رمز دوم پویا سامانهی هدایت رمز دوم یکبار مصرف بانکی تحت عنوان هریم را ایجاد کرده است که طبق دستورالعمل بانک مرکزی، تمامی بانکها باید به آن متصل شوند.”
سامانه هریم
تو این روش و با استفاده از این سامانه که از ۱۰ دی ماه راهاندازی شده، شما تو صفحههای پرداخت اینترنتی از جمله انتقال وجه، پرداخت قبوض خدماتی و عوارض، خرید شارژ و ….. به طور کلی همه تراکنشهای بدون حضور کارت، دکمه “درخواست رمز یکبار مصرف” یا “درخواست رمز پویا” رو میبینید.
(مثل عکس زیر).
- با کلیک یا تپ کردن روی این دکمه، رمز دوم پویا برای شماره تلفن تایید شده ارسال میشه. مهلت انقضای این کد ۲ دقیقه یا ۱۲۰ ثانیه هست؛
- کافیه رمز دریافتی رو تو قسمت مربوطه تایپ و بقیه مراحل رو مثل قبل کامل کنید؛
- بعد از تپ روی گزینه درخواست رمز پویا، یه پیغام ظاهر میشه و میگه که رمز براتون ارسال شد.
ناگفته نماند که دریافت این پیامکها برای کاربران هزینه ای نداره (البته فعلا….) و از نظر تعداد هم محدودیتی نداره.
درخواست پیامک رمز دوم پویا چیست و چگونه فعال میشود؟
باز هم تاکید میکنم که برای استفاده از سامانه هریم، شما باید قبلا مراحل فعالسازی رمز دوم پویا رو انجام داده باشید.
مقالههای مرتبط
هک شدن شبکه های اجتماعی توسط مهندسی اجتماعی و چگونگی جلوگیری از آن