الو رایانه

شبکه کردن ویندوز ۱۰ و ویندوز xp

  • تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۳۹۸
  • بازدید : 5,228
  • نظرات : بدون ديدگاه
شبکه کردن ویندوز ۱۰ و ویندوز xp

شبکه کردن ویندوز ۱۰ و ویندوز xp

یکی از قابلیت ها و مزیت های مهم شبکه کردن کامپیوترها این است که کاربران می توانند بدون استفاده از اینترنت، اطلاعات و داده های خود را با سیستم دیگر استفاده کنند یا به عبارت دیگر از فایلهای مشترک استفاده کنند. در ادامه با چگونگی شبکه کردن دو کامپیوتر در ویندوز xp و ۱۰ آشنا می شوید.

همچنین برای نصب ابونتو به این صفحه مراجعه کنید.

مقدمه:

بطور کلی شبکه به مجموعه ای از اجزا گفته میشود که هدف واحدی دارند. هر کدام از کامپیوترهای موجود در شبکه باید امکان کارکردن به تنهایی و به دور از شبکه را داشته باشد. با استفاده از شبکه، مدیریت و نظارت بر عملکرد کاربران آسان است. با شبکه کردن دو کامپیوتر یا لپ تاب می توانید هر نوع فایلی را در هر اندازه و حجمی که باشد به آسانی و در کمترین زمان انتقال دهید. اهداف شبکه شامل: اشتراک منابع، بالا رفتن قابلیت اعتماد سیستم، کاهش هزینه، حذف محدودیتهای جغرافیایی و افزایش کارآیی سیستم می باشد.

آموزش شبکه کردن دو کامپیوتر از ویندوز ۷ به بعد:

برای شبکه کردن دو کامپیوتر نیاز به سویچ و هاب نداریم و تنها از کابل Twisted Pair استفاده می کنیم. برای اتصال دو کامپیوتر از کابل کراس استفاده می شود، دو سر این کابل را بوسیله سوکت به پشت هر کیس به کارت شبکه آنها وصل می کنیم.

خوب تا اینجا دو کامپیوتر از نظر فیزیکی به هم وصل شدند حالا باید پیکربندی آن را انجام دهیم.

تنظیمات فایروال

به طور کلی وظیفه فایروال جلوگیری از دسترسی غیر مجاز به سیستم می باشد و در صورت روشن بودن و بسته بودن پورت های مرتبط، مانع از ارتباط بین دو کامپیوتر می شود ، به همین دلیل لازم هست که پورت های مورد نیاز را در فایروال آزاد کنیم. خاموش کردن فایروال بطور کامل کار بسیار راحتی بوده اما در مکانهایی که امنیت اطلاعات برایشان بسیار حائز اهمیت هست خاموش کردن فایروال اصلا پیشنهاد نمیشود و باید آن را روشن کرده و تنها پورتهای مورد نیاز را جهت استفاده باز کنید. در صورتی که شما میخواهید دو کامپیوتر موجود، همدیگر را Ping کنند یا ببینند، و به فایلهای موجود در یکدیگر دسترسی داشته باشند لازم هست که فیچر File and Printer Sharing را در تنظیمات فایروال آنها آزاد کنید انجام این کار به شکل زیر است:

تنتنظیمات ip

برای اینکه دو کامپیوتر بتوانندبا یکدیگر تبادل اطلاعات کنند باید از آی پی آدرسهایی با Network ID یکسان استفاده نمایند بدین منظور برای ست کردن IP عبارت ncpa.cpl را در Run وارد کرده و Enter کنید.

در صفحه بعد کارت شبکه مورد نظر خود را انتخاب و بر روی آن راست کلیک کرده Properties را انتخاب می کنیم . در این باکس میتوانید تنظیمات پروتکل TCP//IP شبکه را انجام دهید. برای ادامه گزینه (Internat Protocol Version 4 (TCP//IPv4 را انتخاب و دکمه Properties را بزنید.

در شکل زیر در کادر قرمز رنگ، با انتخاب گزینه اول ، کامپیوتر ما آی پی را بصورت اوتوماتیک از سرویس DHCP می گیرد ولی چون در حال حاضر از سرویس DHCP استفاده نمیکنیم با انتخاب گزینه دوم آی پی دلخواه خود را بصورت دستی (استاتیک) وارد می کنیم. برای مثال آی پی ۱۹۲٫۱۶۸٫۱٫۱ (از کلاس C) را در نظر میگیریم و با کلیک بر روی Subnet mask سیستم بصورت اتوماتیک کلاس آی پی مورد نظر را شناسایی میکند و Subnet mask آن را می نویسد. کادر آبی رنگ برای وارد کردن DNS بکار گرفته میشود و چون در حال حاضر از آن استفاده نمیکنیم آن را به حالت پیشفرض خود رها کرده و OK را می زنیم.

بررسی تنظیمات ip

تا اینجا تنظیمات TCP/IP بر روی یک کامپیوتر انجام شده پس وارد کامپیوتر دیگر شده فایروال را غیر فعال می کنیم و به کامپیوتر دیگر آی پی میدهیم (با همان Subnet قبلی) مانند ۱۹۲٫۱۶۸٫۱٫۲، دقت داشته باشید همانطور که اشاره شد باید برای اینکه دو کامپیوتر بتوانندبا یکدیگر تبادل اطلاعات کنند باید از آی پی آدرسهایی با Network ID یکسان استفاده نمایند. اکنون تنظیمات بر روی دو کامپیوتر انجام شده. حال به دو دستور پر کاربرد در محیط شبکه اشاره میکنیم این دو دستور به عیب یابی و تست کارت شبکه به ما کمک خواهند کرد. نخستین دستور IPconfig میباشد که با استفاده از آن میتوانیم تنظیمات کارت شبکه خود و وضعیت آن را در شبکه بررسی کنیم. حال وارد Run شده و cmd را تایپ میکنیم و سپس Enter می کنیم تا محیط Comand prompt اجرا شود سپس Ipconfig را تایپ میکنیم و Enter را میزنیم.

این خروجی به شما IP , Subnet Mask و Default Getway کامپیوتر ما را نمایش می دهد. این خروجی نشان میدهد که کارت شبکه شما به درستی نصب شده و آی پی آدرس فوق به آن اختصاص یافته است. دومین دستور Ping می باشد که با استفاده از این دستور میتوانید از برقراری اتصال فیزیکی بین دو کامپیوتر مطمئن شویم. برای اطمینان از صحت برقراری ارتباط رو کامپیوتر در محیط Command Prompt فرمان Ping را تایپ می کنیم و آدرس آی پی کامپیوتر دیگر را مینویسیم برای مثال با اجرای دستور Ping 192.168.1.1 ارتباط کامپیوتر خود را با کامپیوتری با آی پی آدرس ۱۹۲٫۱۶۸٫۱٫۱ بررسی می کنیم.

تنظیمات دسترسی

توجه داشته باشید تنظیمات دسترسی باید به صورت زیر باشد

 

 

تنظیمات ریجستری

منوی استارت را باز کنید و run را جستجو کنید.

در صفحه run عبارت gpedit.msc را سرچ کنید و ران را بزنید.

,و در local group policy به مسیر زیر بروید.

 

 

و گزینه enable insecure guest logon

را در حالت enable بگذارید.

تمام …..

تنظیمات با موفقیت بر روی کامپیوتر شما اعمال شد.

[تعداد: 2    میانگین: 1.5/5]
تبلیغات

اگر سوال یا اشکالی در زمینه کامپیوتر یا موبایل دارید از خط ثابت با شماره 9099071027 « الورایانه »
تماس بگیرید. (در صورت وجود اشکال در شماره های 909 اینجا کلیک کنید)

  •   اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
الو رایانه