
عدم شناسایی هارد دیسک طی نصب ویندوز ۱۰
یکی از مشکلات کاربران جدید برای نصب ویندوز عدم شناسایی هارد لپ تاپ یا کامیوتر شخصی خودشان طی نصب ویندوز ۱۰ است. ولی این مشکل آیا یک مورد سخت افزاری است؟
در صورتی که تمامی بررسی های سخت افزاری را انجام داده ولی کماکان با عدم شناسایی هارد در نصب ویندوز مواجه هستید با ما در این مقاله همراه باشید. باید بگوییم که اگر شما لپ تاپ یا کامپیوتر شخصی تهیه کرده اید که دارای پردازنده نسل ۱۱ اینتل است برای نصب ویندوز اغلب با این مورد برخورد خواهید کرد.
پردازنده های نسل ۱۱ (Tiger Lake) که اخیرا از سوی شرکت اینتل رونمایی شده دارای قابلیت های جدیدی است که نسبت به نسل های قبل پیشرفت های خوبی داشته. از جمله این قابلیت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.
– کاهش مصرف برق و بهره وری باتری تا ۲۰ درصد.
– بهره گیری از هوش مصنوعی با نام Intel’s NeuralAccelerator 2.0 که باعث کارایی و قدرت پردازش به بیش از ۲ برابر می شود.
– فراهم کردن امکان استفاده از کارت گرافیک قدرتمند Iris xe که عملکرد گرافیکی را در پردازش عکسها و گیمینگ افزایش می دهد.
حالا می دانیم که پردازشگر قدرتمندی در اختیار داریم، اما حضور این پردازشگر می تواند برای ما مشکلاتی هم ایجاد کند. یکی از این مشکلها عدم شناسایی هارد دیسک و عدم نمایش درایوهای ما در حین نصب ویندوز ۱۰ است. اما رفع این مشکل آنچنان سخت نیست و باید بگوییم که با طی کردن چند مرحله و کلیک ساده میتوان در کمتر از یک دقیقه مشکل به وجود آمده را از پیش رو برداشت.
اولین قدم برای انجام کار تهیه یک دیسک بوت روی فلش مموری است. ویندوز ۱۰ خود را از طریق نرم افزارهای معمول مانند “Rufus” یا “Microsoft’s Media Creation Tool” روی یک حافظه جانبی به صورت بوت ایجاد کنید.
سپس در سایت گوگل عبارت Intel Rapid Storage Technology Driver Installation Software را جستجو کرده و بعد وارد لینک زیر شوید. یا از سایت سازنده لپ تاپ یا کامپیوتر شخصی خود نیز می توانید نسبت به دانلود فایل مرتبط با سیستم خود اقدام نمایید.
- پس از ورود به سایت اینتل با توجه به اینکه سیستم شما از تکنولوژی VMD (Intel Volume Mnagment Device) استفاده میکند یا نه اقدام به دانلود یکی از گزینه های زیر کنید.
- پس از دانلود فایل مورد نیاز آن را از حالت فشرده خارج کرده و داخل فلش مموری که از قبل ویندوز را روی آن در حالت بوت قرار داده ایم کپی می کنیم. بعد از این اقدامات نسبت به راه اندازی سیستم خود کرده و اقدام به بوت ویندوز ۱۰ می کنیم. پس از طی مراحل اولیه نصب ویندوز طبق تصویر زیر گزینه نصب ویندوز را انتخاب می کنیم.
- از این مرحله است که اغلب با مشکل بر می خوریم و با پیغام عدم شناسایی هارد (We couldn’t find any drives) مواجه می شویم.
- بنابراین برای رفع مشکل باید به سراغ فایل راه اندازی که از قبل داخل فلش درایو کپی کرده ایم می رویم. در صفحه زیر روی آیتم بارگذاری راه انداز (Load Driver) کلیک کرده و پوشه مورد نظر را باز می کنیم.
- سپس در صفحه زیر فایل Intel RST VMD Controller را انتخاب می کنیم و Next را می زنیم.
- بعد از این مرحله مشاهده می کنید که درایوهای شما به شکل کامل ابل مشاهده است، حالا می توانید به ادامه مراحل نصب ویندوز بپردازید.
در صورت لزوم می توانید در تنظیمات بایوس و در صورتی که آیتمی به نام VDM موجود باشد اقدام به غیرفعال نمودن آن کنید.
مقالات مرتبط
نحوه استفاده از disk defragment
شناسایی نشدن هارد در لپ تاپ های Lenovo و asus
مشکل هارد دیسک ۱۰۰% در تسک منیجر
چرا باید هارد لپ تاب و کامپیوتر خود را به ssd تغییر دهیم
روش تست سلامت و سرعت هارد دیسک