
مشکل کاهش سرعت شارژ باتری گوشی و روشهای مقابله با آن

گوشیها و تبلتهایی که امروزه در بازار موجود بوده و بخش عظیمی از زندگی روزمره ما را در بر میگیرند از باتریهای لیتیوم یونی بهرهمند هستند. کیفیت عملکرد باتری دستگاههای هوشمند موبایلی به مرور زمان افت میکند و این موضوع امری اجتنابناپذیر است. دلایل زیادی وجود دارند که در پدید آمدن این موضوع دخیل هستند، اما سرعت شارژ باتری گوشی و تبلتها نباید به مرور زمان کاهش پیدا کند.
اگر گوشی خود را به شارژ میزنید و سرعت شارژ باتری آن به شکل محسوسی پایین است، احتمالا با مشکل فنی مواجه شدهاید. در این مقاله از الورایانه قصد داریم که دلایل کاهش سرعت شارژ باتری گوشی و روشهای مقابله با آن را به شما عزیزان معرفی کنیم.
۱- در هنگام شارژ با گوشی کار نکنید!
این احتمال وجود دارد که دلیل کاهش سرعت شارژ باتری دستگاهتان خود شما باشید. اگر در حین شارژ باتری دستگاه از آن استفاده کنید و یا دائما صفحه نمایش آن را روشن کنید، سرعت شارژ باتری دستگاه کاهش پیدا میکند چرا که بخشی از آن در حین مصرف است. بسیاری از افراد و کاربران عادت دارند که در حین اتصال دستگاه به شارژر از آن استفاده کنند. در این شرایط کاملا طبیعی است که سرعت شارژ مجدد باتری دستگاهتان کاهش پیدا کند. بنابراین به این موضوع توجه داشته باشید و اگر از این دسته افراد هستید، مدعی نشوید که سرعت شارژ باتری دستگاهتان کاهش محسوسی پیدا کرده است. بهترین روش سنجش سرعت شارژ مجدد باتری دستگاه در شرایطی است که آن را خاموش و به شارژ متصل کنید.
۲-اشکال در عملکرد کابل شارژر
اگر باتری گوشی یا تبلت شما با کاهش سرعت شارژ مجدد مواجه شده، در قدم اول کابل شارژ آن را بررسی کنید. بروز مشکل در عملکرد کابل و همچنین استفاده از کابلهای نامرغوب از جمله اصلیترین دلایل افت سرعت شارژ گوشی محسوب میشود. تا حد امکان سعی کنید که فقط و فقط از کابل شارژ اختصاصی و اورجینالی که به همراه دستگاه ارائه شده استفاده کنید. از خم شدن، تحت فشار قرار گرفتن، ضربه وارد شدن و سایر موارد این چنینی به کابل رابط شارژر جلوگیری کنید چرا که این موضوعات میتوانند در جریان انتقالی از سیم مورد نظر تاثیر گذار بوده و نهایتا سرعت شارژ باتری دستگاه را کاهش دهند.
یکی از موضوعاتی که متاسفانه در بین کاربران بسیار شایع بوده و علاوه بر آسیب رساندن به کابل رابط شارژر به پورت اتصال دستگاه هم آسیب میزند، کشیدن ناگهانی سیم شارژر به منظور جداسازی آن از دستگاه است. هیچگاه با کشیدن کابل شارژر نسبت به جداسازی آن از پورت شارژر دستگاه اقدام نکنید. این امر میتواند به شدت در کیفیت عملکرد کابل شارژ تاثیر گذار باشد و در سمت مقابل به پورت یا سوکت شارژر دستگاهتان هم آسیب میزند. بنابراین اگر باتری دستگاه شما از نظر سرعت شارژ با افت مواجه شده، در قدم اول کابل شارژر آن را بررسی کنید. اگر کابل شارژر دارای زدگی، پارگی، لهیدگی و موارد این چنینی است، حتما نسبت به تعویض آن اقدام کنید و حتما کابل شارژ اورجینال و با کیفیت جدیدی را خریداری کنید.
۳-خرابی آداپتور شارژر
خرابی آداپتور شارژر هم میتواند منجر به کاهش سرعت شارژ باتری دستگاهتان شود. خرابی در آداپتور شارژرها عموما ممکن است به دلیل ضربه و فشار وارد شدن به آنها ایجاد شود، البته بروز این امر در مجموع نادر است. اگر شارژر دستگاهتان به کندی باتری آن را شارژ میکند، سعی کنید که کابل و آداپتور آن را تعویض کرده و روند شارژ باتری دستگاه را بررسی کنید. بدین صورت متوجه میشوید که مشکل ایجاد شده از چه بخشی است.
استفاده از آداپتورهای نامرغوب و نامناسب هم از دیگر دلایلی است که میتواند در کاهش سرعت شارژ باتری دستگاه موثر باشد. به عنوان مثال یک آداپتور شارژر نامرغوب و غیر اصل به هیچ وجه کیفیت آداپتور اصلی و اورجینال دستگاه را ندارد. همچنین آداپتوری که از آن به منظور شارژ باتری دستگاهتان استفاده میکنید دارای خروجی مشخصی است. این خروجی باید با جریان مورد نیاز باتری دستگاهتان مطابقت داشته باشد. به عنوان مثال در برخی از گوشیها از آداپتورهای با خروجی ۱٫۵ آمپری استفاده میشود و در برخی دیگر از آداپتورهای با خروجی ۲ آمپری استفاده میگردد. حال اگر از آداپتوری ۱٫۵ آمپری برای دستگاهی که نیاز به ورودی ۲ آمپری دارد استفاده کنید، سرعت شارژ باتری دستگاه کاهش پیدا میکند.
۴-کاهش سرعت شارژ بدلیل مشکل در منبع تغذیه اصلی
همواره به منبع اصلی که از آن به منظور شارژ باتری دستگاه خود استفاده میکنید دقت داشته باشید. منظور از منبع اصلی در واقع بخشی است شارژر دستگاه انرژی مورد نیاز خود را از آن دریافت میکند. این منبع میتواند پریز برق، پورت اتصال USB کامپیوترتان، پورت اتصال USB لپتاپ و … باشد.
استفاده از پریز برق و اتصال آداپتور شارژ به آن بهترین کیفیت ممکن را به همراه خواهد داشت، چرا که آداپتور شارژر جریان خروجی خود را مطابق با نیاز باتری دستگاه تنظیم نموده و به آن وارد میکند.
اما در سمت مقابل کانکتورهایی همچون پورت اتصال USB 3.0 جریان خروجی مناسبی به منظور شارژ مجدد باتری دستگاه ارائه نمیکنند. عموما شدت جریان خروجی از پورت اتصال USB نسبت به شرایط مورد نیاز دستگاه کمتر است و این موضوع منجر به افت سرعت شارژ باتری دستگاه میشود. به عنوان مثال اغلب گوشیهای هوشمند به منظور شارژ مجدد از جریان ورودی ۱٫۵ یا ۲ آمپری استفاده میکنند، این موضوع در حالی است که پورت USB 3.0 لپتاپ شما نهایتا قادر به ارائه خروجی ۰٫۹ آمپری است
مقالات مرتبط