
نشانه های ویروسی شدن موبایل ها و تشخیص آن ها

نشانه های ویروسی شدن موبایل ها و تشخیص آن ها
ویروس ها و بدافزار های بسیاری در دنیا ساخته میشود . به صورتی که آمار آنها به هر ۵ ثانیه یک بد افزار رسیده است . گوشی های موبایل نیز از حمله این ویروس ها و بدافزار ها در امان نیستند و ممکن است گوشی شما نیز آلوده شده باشد . ما در این مقاله به بررسی نشانه های ویروسی شدن موبایل ها و تشخیص آن ها میپردازیم
ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که چگونه باید تشخیص داد که یک گوشی به ویروس دچار شده است . گوشی های اندرویدی به علت Open Source بودن بیشتر از دیگر سیستم عامل ها در معرض خطر ویروسی شدن قرار دارند .
ویروس ها و بدافزارهای اندرویدی می توانند صدمات بیشماری به دستگاه شما و یا اطلاعات موجود بر روی آن وارد کنند . از اطلاعات شخصی شما بر روی گوشی تلفن همراهتان به صورت نامحسوس استفاده کنند و یا حتی باعث شوند تا با قبض های بسیار سنگین از طرف اپراتور خود مواجه شوید . پس باید بیش از پیش مراقب این گونه بدافزار ها باشید . بهترین راه برای مقابله با اینگونه ویروس ها و بدافزارها، آگاه بودن از نشانه ها و علائم آن هاست . زیرا می توانید به محض مطلع شدن از وجود اینچنین نشانه هایی نسبت به پاکسازی دستگاه خود اقدام کرده و از بروز اتفاقات ناخوشایند جلوگیری کنید .
زمانی که ویروس وارد گوشی اندرویدی شما میشود، ممکن است اتفاقات زیر رخ دهد:
– موبایل شما در هنگام کار با برنامه های کاربردی هنگ میکند.
– موبایل شما کند کار میکند علی رغم اینکه RAM گوشی یا تبلت شما بالا میباشد.
– فضای حافظه داخل موبایل شما بی دلیل پر میشود.
– گاهی گوشی شما ناخودآگاه، خاموش میشود و تا لحظاتی روشن نمیشود.
-
ظاهر شدن ناگهانی تبلیغات و آگهی های Pup-up
پاپ آپ ها (Pup-ups) یا همان تبلیغات که به صورت کاملا هجومی و با سرعت زیاد بر روی صفحه نمایش شما ظاهر می شوند . علامت آلوده شدن دستگاه شما به یک نوع ویروس یا بدافزار است . این گونه پاپ آپ ها به صورت ممتد و شاید چندین و چند بار در طول روز بر روی صفحه گوشی شما ظاهر می شوند . دلیل به وجود آمدن آن ها هم می تواند مواردی مانند نصب یک اپلیکیشن آلوده و نامعتبر، ورود به یک لینک آلوده و … باشد . هیچوقت بر روی آگهی هایی که به صورت پاپ آپ ظاهر می شوند کلیک نکنید زیرا همین لینک ها نیز می توانند مرجع و منبع ویروس یا بدافزار دیگری باشند .
برای حل این مشکل نیز کافیست آخرین برنامه های نصب شده را که از منابع نامعتبر نصب کرده اید و یا امکان دارد ویروس از سمت آن ها به دستگاه شما وارد شده باشد، به صورت کامل حذف کنید . پیشنهاد می شود قبل از انتخاب گزینه Uninstall، گزینه های Clear Cache و Clear Data را انتخاب کنید تا پس از حذف برنامه، ردی از آن اپلیکیشن بر روی دستگاه اندرویدی شما باقی نماند .
-
افزایش میزان استفاده از اینترنت دیتا
اکثر بدافزارها و ویروس های سیستم عامل اندروید، برای نمایش تبلیغات و یا ارسال و دریافت اطلاعات خاص از دستگاه شما به منابع دیگر، از حجم اینترنت دیتای شما استفاده کرده و باعث بالا رفتن میزان استفاده دستگاه شما از اینترنت می شوند . در صورتی که با یک اختلاف فاحش در میزان استفاده از اینترنت دیتای خود مواجه شدید، امکان دارد دستگاه شما به یک ویروس آلوده شده باشد .
-
افزایش غیرمنطقی مبلغ قبض تلفن همراه شما
برنامه های آلوده و ویروسی می توانند به صورت نامحسوس اقدام به برقراری تماس یا ارسال پیامک کنند و این امر باعث بالا رفتن هزینه های قبض شما خواهد شد . در صورتی که بر روی قبض تلفن همراه خود، مخصوصاً در بخش مربوط به پیامک ها، با رقم غیر معقول و بالایی برخورد کردید، به منوی پیام های خود بروید و در صورت پیدا کردن موارد مشکوک، اقدام به حذف برنامه ارسال کننده این پیام ها کنید .
-
کاهش عمر باتری
بدافزارها و ویروس ها برای انجام فعالیت های خود، میزان مصرف از منابع گوشی شما را افزایش می دهند و این موضوع باعث کاهش چشمگیر میزان شارژ دهی و طول عمر باتری دیوایس شما می شود.
-
تماس ها و پیامک های مشکوک
برخی ویروس ها، به صورت نامحسوس، برای لیست مخاطبین شما لینک و یا پیام های آلوده را ارسال می کنند تا از این طریق، تعداد بیشتری از دستگاه ها را آلوده کرده و پخش شوند. این گونه پیام ها معمولاً شامل یک لینک هستند که در صورت کلیک بر روی آن، دستگاه شما آلوده به ویروس مورد نظر می گردد. در صورتی که دوستانتان یا مخاطبانی که شماره آن ها بر روی تلفن همراه شما ذخیره شده است، پیام های مشکوک و حاوی لینک های آلوده دریافت می کنند، قطعاً گوشی شما به یک ویروس آلوده شده است.
بالارفتن دمای گوشی، افت کارایی و کندی دستگاه
زمانی که گوشی شما به یک ویروس یا بدافزار آلوده شده است، آن ویروس پیوسته از پردازنده و سایر منابع دستگاه شما برای انجام دستورات خود و شیوع بیشتر استفاده می کند. در نتیجه میزان استفاده بالا رفته و امکان داغ شدن گوشی وجود دارد.
در صورتی که دیوایس شما بدون هیچگونه دلیل واضح و موجهی لگ دارد و روان کار نمی کند، یا در زمانی که آن را بدون استفاده جایی قرار داده اید به شدت دمای آن بالا می رود، احتمالاً دستگاه شما به یک ویروس آلوده شده است. برای حل مشکل باید یک آنتی ویروس قابل اطمینان و مناسب مانند موارد ذکر شده بالا نصب کنید.
-
ظاهر شدن ناگهانی برنامه های ناآشنا
این مشکل بسیار رایج بوده و کاربران کمتر متوجه وجود آن می شوند. برخی ویروس ها، بوسیله نصب اپلیکیشن های متفرقه، وارد دستگاه شما می شوند و به طور کاملاً نامحسوس شروع به انجام فعالیت کرده و از منابع غیرقابل اطمینان برنامه های اضافی و مخربی را بر روی گوشی شما نصب می کنند. این برنامه ها به لیست اپلیکیشن های شما اضافه می شوند و مشکلات متعددی را برای شما ایجاد می کنند.
توجه کنید که برای نصب اپلیکیشن بر روی دستگاه اندرویدی خود فقط از پلی استور گوگل استفاده کنید و قبل از نصب اپلیکیشن، نظرات و امتیازات آن بر روی پلی استور را بررسی نمایید.
-
اتصال خودکار اینترنت
ویروس ها، بدافزارها و برنامه های جاسوسی، برای شیوع و دریافت و انتقال اطلاعات خود نیاز به اتصال اینترنت دارند. به همین دلیل امکان دارد در صورت آلوده بودن دستگاه شما، اینترنت وای فای یا دیتا به صورت خودکار و بدون اجازه شما روشن شود. زیرا یکی از توانایی های اینگونه ویروس ها دست بردن به تنظیمات گوشی و تبلت شما و تغییر تنظیمات آن می باشد.
چگونه می توانم دستگاه اندرویدی خود را از انواع ویروس ها و بدافزارها دور نگه دارم؟
روش اول: دانلود و نصب برنامه ها فقط از طریق پلی استور گوگل و اپل
پیش از نصب هر برنامه ای از پلی استور گوگل، رتبه بندی و نظرات کاربران مربوط به آن را مطالعه کنید. عموماً مشکلات عمده و ایرادات برنامه ها در آن قسمت توسط سایر کاربران ذکر شده است. در صورتی که برنامه ای امتیاز بسیار پایین و بازخورد بدی از سمت کاربران داشته است، آن را نصب نکرده و به سراغ موارد دیگری بروید.
روش دوم: هنگام گشت و گذار در اینترنت، بر روی تبلیغات پاپ آپ کلیک نکنید.
اکثر تبلیغاتی که به صورت پاپ آپ در اینترنت منتشر می شوند، شما را به سایتی خاص و مناسب می فرستند . اما گاهاً اینگونه لینک ها آلوده به ویروس بوده و برای شما دردسر ساز خواهند شد. در نتیجه از کلیک کردن روی اینگونه تبلیغات خودداری کنید.
روش سوم: از کلیک کردن روی لینک های مشکوک و نامعلوم بپرهیزید.
در صورتی که از طریق ایمیل، پیامک، تلگرام یا حتی واتس اپ، لینک مشکوکی دریافت کردید، تا قبل از اینکه از سلامت آن مطمئن نشده اید، از کلیک کردن روی آن خودداری کنید.
روش چهارم: نسخه سیستم عامل خود را همیشه بروز نگه دارید.
هر از چند گاهی از بروز بودن دستگاه خود مطمئن شوید و یک نسخه پشتیبان از دستگاه خود تهیه کنید.
روش پنجم: یک برنامه آنتی ویروس مناسب نصب کنید.
نصب یک آنتی ویروس مناسب بسیار کمک کننده خواهد بود. مخصوصاً آنتی ویروس هایی که هر برنامه ای را قبل از نصب اسکن می کنند.