
چگونه مصرف بالای پردازنده و حافظه در Explorer.exe را برطرف نماییم؟

چگونه مصرف بالای پردازنده و حافظه در Explorer.exe را برطرف نماییم؟
اگر Task manager را در ویندوز باز کنید، ممکن است چندین برنامه در حال اجرا را مشاهده کنید در حالیکه این برنامه ها در پس زمینه ویندوز و برای بهبود عملکرد صحیح استفاده می شوند به طوری که احتمالا ویندوز نمی تواند بدون آنها وظایف خود را به طور منظم انجام دهد. فایل Explorer.exe یکی از مهمترین و اصلی ترین فایلهای ویندوز اکسپلورر می باشد که به کاربران امکان استفاده از فایلهای دیگر و همچنین تعامل با عناصر موجود در نوار وظیفه را می دهد. در غیر اینصورت کاربران می بایست به صورت دستی از طریق Command Prompt دستورات خود را وارد نمایند.
دلایل مختلفی می توانند باعث بالا رفتن مصرف پردازنده و حافظه گردند و یا مانع درست کار کردن اجزای اصلی سیستم شوند، از جمله خراب بودن فایلهای سیستمی ویندوز و یا رجیستری. بنابراین بازیابی آنها می تواند مشکل را حل کند.
با الو رایانه همراه شوید تا روش هایی را معرفی کنیم که به شما کمک خواهد کرد تا میزان مصرف بالای CPU و حافظه Explorer.exe را برطرف کنید.
روش اول: اجرای Disk Cleanup
فایلهای قدیمی و موقت ممکن است باعث مصرف بالای پردازنده شوند. لذا به منظور برطرف کردن این مشکل شما می توانید از ویژگی های System cleanup در ویندوز استفاده نمایید.
ابتدا Disk Cleanup را در پنجره جستجوی ویندوز مورد جستجو قرار می دهیم و سپس دکمه Enter را می فشاریم. پنجره مربوط به انتخاب درایو مورد نظرتان ظاهر شده و لازم است تا درایوی را که ویندوز در آن نصب شده و معمولا درایو C می باشد را انتخاب کنیم و سپس از موارد موجود در پنجره جدید گزینه های نشان داده شده در شکل را انتخاب و روی دکمه Ok کلیک کنید.
روش دوم: بازسازی فایلهای سیستمی
سیستم چک فایلها یا DISM می تواند شما را در حل مشکلات مربوط به فایلهای سیستمی کمک کند. لذا برای اینکار لازم است تا قدمهای زیر را دنبال کنید.
ابتدا در پنجره جستجوی ویندوز cmd را تایپ کرده و روی آن کلیک راست کرده و گزینه Run as administrator را انتخاب می کنیم.
بعد از نمایش پنجره User account control روی گزینه ,yes کلیک می کنیم.
حال پنجره ظاهر شده دستور زیر را تایپ می کنیم.
Sfc /scannow
زمانی که فرآیند اسکن به پایان رسید بهتر است تا دستورات زیر نیز اجرا شوند
DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
در آخر لازم است تا سیستم راه اندازی مجدد شود.
روش سوم: اجرای CHKDSK
دیسکی که خراب شده می تواند مسبب اینگونه مشکلات باشد. دستور CHKDSK می تواند به شما جهت شناسایی و رفع خطاهای فیزیکی و دیسک کمک کند و مانع جایگزینی فایلهای آلوده در دیسک باشد. برای اینکار ابتدا پنجره Command prompt را همانطور که در روشهای قبلی شرح داده شده باز می کنیم و دستور زیر را تایپ می کنیم.
chkdsk c: /f
توجه داشته باشد که برای حافظه های SSD می بایست دستور ریز وارد شود
chkdsk c: /f /r /x
در صورت مشاهده خطا Y را تایپ کرده و Enter را بفشارید. سپس پنجره Command prompt را بسته و سیستم را راه اندازی مجدد می کنیم.
روش چهارم: حذف نصب آپدیت های مخرب
همانطور که می دانید بعضی از آپدیتهای ویندوز موجب بالا رفتن مصرف پردازنده و یا حافظه می شوند. لذا لازم است تا آپدیتهایی که باعث اختلال در فایلهای ویندوزی می شوند را حذف نصب کنیم.
برای اینکار ابتدا در بخش جستجو Control panel را مورد جستجو قرار می دهیم. سپس گزینه program را انتخاب نموده و از سمت چپ پنجره گزینه View uninstall updates را بر می گزینیم. حال از لیست ظاهر شده آخرین آپدیت ویندوز را طبق تصویر انتخاب کرده و حذف نصب می کنیم و در آخر سیستم نیاز به راه اندازی مجدد خواهد داشت.
لازم به ذکر است که در صورتی هیچ آپدیتی در لیست موجود نبود اینبار می بایست سیستم را جهت گرفتن آپدیتهای جدید ویندوز مورد بررسی قرار دهیم زیرا همانطور که بیان شد لزوما همه آپدیتهای ویندوز باعث اختلال در سیستم عامل نمی شوند.
مقالات مرتبط:
چگونه کندی سیستم عامل ویندوز ۱۰ را برطرف کرده و آنرا بهینه نماییم
چرا سیستم عامل ویندوز بعد از مدتی کند میشود
۱۴ روش برای افزایش سرعت ویندوز
حل مشکل مصرف زیاد cpu توسط windows modules installer