الو رایانه

کیفیت x265  چیست و چگونه باید از آن استفاده کرد.

  • تاریخ انتشار : ۵ اردیبهشت ۱۳۹۹
  • بازدید : 21,468
  • نظرات : بدون ديدگاه
کیفیت x265  چیست و چگونه باید از آن استفاده کرد.

کیفیت x265  چیست و چگونه باید از آن استفاده کرد.

فرمت های ویدئویی مختلفی وجود دارند که البته یک سری از آنها دیگر مورد استفاده قرار نمی گیرد و یک سری دیگر هنوز هم کاربرد دارند.

موقعی که میخواهید یک ویدئو دانلود کنید، اگر ببینید فرمتش آن فرمتی نیست که دستگاه پخش کننده شما مثل تلویزیون از آن فرمت پشتیبانی کند، عصبانی می شوید. زیرا باید کلی هم زمان بگذارید تا فرمت آن را تغییر دهید.

کدک ها و کانتینر ها

فایل های مالتی مدیا از دو قسمت تشکیل شده است: کدک و کانتینر. زمانی که هر یک از اینها بدانید چه هستند میتوانید بفهمید که چرا یک سری فرمت ها از دیگری بهتر هستند.

موقعی که یک فایل ویدئویی با یک پسوند میبینید، در واقع دارید نوع کانیتنر آن را میبینید. نوع کانتینر مشخص میکند که چه نوع اطلاعاتی میتواند در فایل باشد و با چه ترتیبی میتواند در فایل قرار بگیرد. برای مثال یک فرمت کانتینر میتواند یک ویدئو، یک صوت و یک زیرنویس در خود داشته باشد.

ویدئو های خام حجم های بسیار بالایی دارند. به عنوان مثال یک ویدئو خام یک دقیقه ای ممکن است چند گیگابایت فضا اشغال کند بنابر این برای استفاده و اپلود و دانلود مناسب نیستند و باید ویدئو را فشرده کرد تا کلی از حجم آن کم شود. هر کدام از روش های فشرده سازی مزایا و معایب خود را دارند.

برای مثال حتی موقعی که پلیر شما بتواند فرمت MP4 را پخش کند و از فرمت MP4 پشتیبانی کند،

ممکن است نتواند فایل ویدئو داخل فایل MP4 را رمزگشایی کند و بنابر این نتواند فایل مورد نظر را پخش کند.

فایل ویدئویی ممکن است به عنوان Xvid, x264, x265 ویا … رمزنگاری و فشرده شده باشد.

کدک فشرده سازی HEVC/H.265 یا x265 چیست؟

کدک H.265 که با نام مستعار HEVC از واژه‌ی عبارت High Efficiency Video Coding و یا X265 نیز معرفی می‌شود، از نسل جدید الگوریتم کدگذاری ویدئویی است که یک انقلاب عظیم در صنعت ویدئو استریم و شبکه‌های کابلی و نیز یک آپگرید بزرگ نسبت به کدک پیش از خودش یعنی کدک H.264 که با نام مستعار AVC سر واژه‌ی عبارت Advanced Video Coding شناخته میشد به حساب می‌آید.

هر ویدئو در واقع از تعداد بسیار زیادی عکس تشکیل شده که با سرعت پشت سر هم به نمایش در می‌آیند و نمایش پیوسته‌ی آن‌ها حس یکپارچگی ویدئویی را تلقین می‌کند. به این تصاویر در اصطلاح، فریم گفته می‌شود.

کاری که الگوریتم‌های فشرده سازی کدک تصویری HEVC/H.265 و نسخه‌ی قدیمی آن یعنی کدک AVC/H.264 انجام می‌دهند این است که دو فریم متوالی را بررسی می‌کنند تا قسمت‌های کاملاً یکسان بین دو فریم را شناسایی کنند.

سپس فقط آن بخشی که در فریم جدید تغییر کرده است را حفظ نموده و بخش‌های ثابت مانده از فریم قبلی را به فریم بعدی نیز اختصاص می‌دهند.

با آمدن تلویزیون‌های HDR و نمایشگرهای True Color دسکتاپ و موبایل در جهان، اخیراً انکدرهای بزرگ سینمایی اقدام به انتشار نسخه بلوری X265 10bit فیلم و سریال‌ها و مستندهای مشهور کرده‌اند که این نسخه‌ها در مقایسه با نسخه‌های منتشر شده پیشین، اغلب سبک‌تر اما با کیفیتی بسیار زیاد عرضه شده‌اند.

ویدئوهای ۱۰ بیتی دارای ۴ میلیارد طیف رنگی می‌باشند درحالی که ویدئوهای ۸ بیتی مرسوم تنها از ۱۶ میلیون رنگ برخوردارند! و این یعنی آنکه با مشاهده ویدئوهای منتشر شده ۱۰ بیتی می توانید تا حداکثر رنگ‌های قابل مشاهده توسط چشم‌تان را در تلویزیون یا نمایشگر خود مشاهده نمایید.

 

کیفیت x265  چیست و چگونه باید از آن استفاده کرد.

نحوه استفاده از کدک فشرده سازی HEVC/H.265 یا x265

برای پخش ویدئو های H.265 در کامپیوتر های دسکتاپ یا لپتاپ ها ، دستگاه باید سخت افزار مناسب برای کدگشایی فایل های HEVC را داشته باشد.

اما اگر سخت افزار سیستم شما این قابلیت را نداشت جای نگرانی نیست. به علت قدرت پردازشی بالای CPU های کامپیوتر ها شما میتوانید با نصب نرم افزار های مخصوص، بصورت نرم افزاری فایل های HEVC را کد گشایی کنید و آنها را تماشا کنید.

بنابراین میتوانید نرم افزار هایی مثل KM Player ، VLC Player ، Pot Player  و … را نصب کنید.

برای پخش ویدئو های H.265 یا همان HEVC یا x265 در موبایل ها ، بهتر است تلفن همراه شما بصورت سخت افزاری از HEVC پشتیبانی کند. اغلب سخت افزار های تولید شده پس از سال ۲۰۱۴ از HEVC پشتیبانی میکنند. درصورتی که تلفن همراه شما بصورت سخت افزاری قادر به کدگشایی نباشد (قدیمی باشد ) با نصب نرم افزار هایی مثل MX Player میتوانید به تماشای فیلم های HEVC بپردازید اما این کار میتواند برای شما دو مشکل ایجاد کند.

مشکل اول این که مصرف باتری بالاتری خواهد داشت و مشکل دوم نیز این است که اگر پردازنده ی گوشی شما ضعیف باشد فیلم بصورت لگ دار پخش خواهد شد و با قطع و وصل شدن های مکرر و هنگ کردن گوشی مواجه خواهید شد. پس بهترین حالت این است که گوشی شما جدید باشد و از MX Player استفاده کنید.

برای پخش ویدئو های H.265 یا همان HEVC یا x265 در تلویزیون ها ، تلویزیون شما باید بصورت سخت افزاری قابلیت پخش ویدئو های HEVC را داشته باشد. (اغلب تلویزیون های جدید این ویژگی را دارند.) میتوانید یکبار امتحان کنید یا مشخصات تلویزیون خودتان را در اینترنت و سایت شرکت سازنده جستجو کنید تا از این مورد اطمینان پیدا کنید.

 

[تعداد: 7    میانگین: 3.3/5]
تبلیغات

اگر سوال یا اشکالی در زمینه کامپیوتر یا موبایل دارید از خط ثابت با شماره 9099071027 « الورایانه »
تماس بگیرید. (در صورت وجود اشکال در شماره های 909 اینجا کلیک کنید)

  •   اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
الو رایانه