
آموزش اپدیت بایوس

آموزش اپدیت بایوس
قبل از اقدام به اپدیت کردن بایوس بهتر است تا مقاله بایوس چیست را مطالعه بفرمایید
فلش کردن BIOS چه معنایی دارد ؟
این جور نرم افزار ها از بعضی جهات شبیه به دیگر نرم افزار ها هستند . ورژن های جدیدی برای آن ها وجود دارد که شامل : بروز رسانی ، اصلاحیه ، ویژگی های جدید و رفع اشکال های ورزن های قبلی می باشند . نصب ورژن جدید BIOS و بروزرسانی آن امکان پذیر است اما فرآیند بروزرسانی آنها با بروزرسانی نرم افزار های عادی نصب شده بر روی کامپیوتر شما متفاوت است !
نرم افزار های BIOS در هارددیسک ذخیره نشده اند ، بلکه آن ها در یک چیپ بر روی مادربرد ذخیره شده اند !
برای پاک کردن نرم افزار ذخیره شده در چیپ و جایگزینی آن با ورژن جدید نرم افزار ، شما به یک برنامه مخصوص که flash utility نامیده می شود احتیاج دارید .
فرآیند انجام گیری بروزرسانی BIOS را فلش کردن BIOS می نامند .
فیلم آموزش آپدیت بایوس
دلایل فلش کردن BIOS ؟
بیشترین دلایل رایج که موجب می شود که مردم اقدام به بروزرسانی BIOS بکنند :
– پشتیبانی از پردازنده های جدید :
BIOS این امکان را برای مادربرد فراهم می سازد تا مادربرد از پردازنده های جدید با سرعت بالاتر پشتیبانی کند . از آنجایی که ممکن است شما پردازنده فعلی خود را با یک پردازنده سریعتر و جدید تر جایگزین کنید ، اما ممکن است BIOS آن را شناسایی نکند ، یا تنظیمات صحیح برای بایوس آن پردازنده در BIOS وجود نداشته باشد که در بعضی موارد با بروزرسانی BIOS این مشکل را حل میکند .
– بهبود وضعیت سازگاری کامل باماژول های حافظه (RAM) جدید :
ماژول های حافظه جدیدو مدرن معمولا همواره با چیپ های SPD جدید و با ترکیب تایمینگ و فرکانس های جدید عرضه می شوند. بروزرسانی BIOS معمولا باعث بهبود وضعیت سازگاری مادربرد با ماژول های حافظه جدید می شود.
– پشتیبانی از هارددیسک هایی با حجم بیشتر :
BIOS به مادربرد این اجازه را می دهد تا از هارددیسک هایی با حجم بیشتر از مقدار معین شده پشتیبانی کنند .
از آنجایی که شما ممکن است هارد دیسکی حجیم تر و جدید تر نصب کنید ، ممکن است BIOS هارددیسک جدید را شناسایی نکند یا قسمتی از آن را شناسایی کند . معمولا بروزرسانی BIOS این مشکل را نیز حل می کند .
– رفع خطاها :
BIOS محتوی خصوصیات و اختیارات اصلی سیستم است که اگر یکی یا هیچ کدام از آنها به صورت صحیح کار نکند و شما کامپیوتر را خریداری کرده باشید ، تولید کننده مشکل را شناسایی و آن را توسط ورژن جدید BIOS برطرف می کند .
چگونه از مدل مادربرد و نسخه کنونی Bios نصب شده بر روی آن اطلاع پیدا کنیم ؟
ابتدا آخرین نسخه نرم افزار CPU-Z را از این لینک دانلود کنید.
پس از نصب و اجرای این نرم افزار همانند تصویر بالا بر روی تب Mainboard کلیک کنید تا مشخصات مادربرد خود را همانگونه که در تصویر در مورد هر قسمت توضیح داده شده است مشاهده می کنید.
برای مثال در تصویر بالا مادربرد مدل ۸۷۰FG45 ساخت کمپانی MSI را مشاهده می کنید که نسخه Bios کنونی آن “۱۰٫۸“ می باشد.
با سلام و تشکر از نظرات دوستان
مهمترین قسمت تهیه کردن فایل بایوس و فریمور مربوط به دستگاه هست که میتونید از سایتای مختلف تو اینترنت مثلا Gpak.ir تهیه کنید . فقط دقت داشته باشید نگارش یا همون ورژن فایل هم اهمیت داره ، هم نگارش نرم افزاری که با Ver یا HW مشخص میشه و هم نگارش سخت افزاری که با Rev یا FW مشخص میشه .