الو رایانه

چند روش برای روت کردن (Root) گوشی های اندرویدی

  • تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
  • بازدید : 2,023
  • نظرات : بدون ديدگاه
چند روش برای روت کردن (Root) گوشی های اندرویدی

حتما تا به حال حداقل یکبار اسم روت کردن گوشی های اندرویدی به گوشتان خورده است و با خودتان فکر کرده اید که روت کردن گوشی موبایل چیست و اصلا به چه کاری می آید! برای شروع باید این نکته را متذکر بشوم که روت کردن اصطلاحی است که در رابطه با دستگاه هایی مطرح می شود که سیستم عامل آنها اندروید باشد و اگر احتمالا دستگاهی  دارید که سیستم عامل دیگری دارد این آموزش برای شما اصلا کاربردی نخواهد داشت !(شاید هم لازم باشد یکی  بخرید! اشاره غیر مستقیم به کسانی که آیفون دارند ). پس اگر دستگاه اندرویدی دارید با من همراه باشید تا به دنیای پر از رمز و راز  و دوست داشتنی ( البته از نظر من!) روت قدم بگذاریم…

ابتدا از تعریف اصطلاحات شروع می کنیم ، از مزایا و دلایل روت کردن  خواهیم گفت و در ادامه به روش های روت کردن در دستگاه های مختلف می پردازیم.

 

how to root your android device1

روت کردن اصلا چیست؟

در ویکی پدیا در رابطه با لغت روت اینگونه نوشته است که: “روت کردن در دستگاه اندرویدی مانند گوشی ها، تبلت ها و… پروسه ای است که در طی آن کاربر می تواند دسترسی کاملی بر فایل های سیستم عامل اندروید که توسط سازنده گوشی محدود شده است، داشته باشد و بتواند تمامی جزییات مربوط به سیستم عامل اندروید را تنظیم نماید.”

اکثریت کاربران از  گوشی های هوشمند برای انجام امور روزمره خودشان مانند چک کردن شبکه های اجتماعی، تماس با دوستان و نزدیکان، فرستادن پیامک، چک کردن ایمیل و…استفاده می کنند. بنابراین سازندگان گوشی های اندرویدی مانند سامسونگ، هوآوی، شیائومی و… تصمیم گرفتند تا دسترسی هایی که ممکن است بر تجربه روزمره کاربران تاثیر منفی بگذارد (کارهایی که ناخواسته ممکن است منجر به مختل شدن تجربه کاربر شود) را به وسیله قفل گذاشتن بر روی فایل های سیستم عامل اندروید، محدود کنند. به این کار  در دنیای اندروید “قفل کردن بوتلودر(lock bootloader)  گفته می شود پس اگر در آینده با این کلمه در جایی مواجه شدید نگران نباشید! هر قفلی یک کلید هم دارد!

how to root your android device19

برای کسانی که تازه پا به دنیای روت گذاشته اند و هیچ تجربه قبلی ندارند باید به صورت خودمانی بگویم که روت کردن به این معنی است که شما اجازه دسترسی به فایل ها و کارهایی را خواهید داشت که می توانند بر همه قسمت های سیستم عامل (من بهش میگویم کارمند متعدی که مسئول انجام دادن همه کارهایی است که با گوشی انجام میدهیم!) تاثیر بگذارند و تجربه کاربری بهتری را برای شما به ارمغان بیاورند. با من همراه باشید تا موارد مهمی را که می توانیم با روت کردن گوشی خودمان به دست بیاوریم مرور کنیم…

 

چرا باید دستگاه خودمان را روت کنیم؟

جواب این سوال به دلیل گستردگی امکاناتی که با روت کردن به دست می آورید،خود مقاله ای  جداگانه می خواهد، اما برخی از مهم ترین دلایل را با هم مرور می کنیم:

۱- ارتقا سیستم عامل  با استفاده از رام های سفارشی شده  (Custom ROMs)برای گوشی هایی که دیگر توسط شرکت سازنده آپدیت نمی شوند:

اگر گوشی شما چند سالی از عمرش می گذرد و شرکت سازنده گوشی دیگر به فکر محصولی که تولید کرده نیست و برای آن هیچ آپدیتی ارائه نمی کند و دوست دارید همیشه به روز باشید و از امکانات جدیدترین اندروید گوگل استفاده کنید، بهتر است همین الان به فکر روت کردن موبایل خودتان باشید چون با استفاده از برخی رام های سفارشی ( همان سیستم عامل یا کارمندی که قبل تر گفتم اما به صورت غیر رسمی!) می توانید جان تازه ای به دوست و رفیق قدیمی خودتان بدهید!

۲- پاک کردن برنامه های سیستمی از روی دستگاه اندرویدی برای اضافه کردن میزان حافظه داخلی در دسترس:

مشکلی که تقریبا اکثر کاربران با آن رو به رو می شوند این است که در گوشی هوشمند خودشان  برنامه هایی از پیش نصب شده اند که اجازه پاک کردن آن ها را از روی گوشی خودشان ندارند. این برنامه ها که مستقیما بر روی حافظه داخلی گوشی نصب شده اند در صورتی که از سیستم حذف شوند می توانند میزان قابل ملاحظه ای فضای ذخیره سازی برای شما به ارمغان بیاورند و در ضمن باعث روان تر شدن تجربه کاربری شما شوند.

۳- شخصی سازی کامل سیستم عامل اندروید با ابزارهایی که تنها در صورت روت کردن گوشی کار می کنند.

ابزارهایی در فضای آنلاین برای اندروید وجود دارند که به شما اجازه می دهند کارهایی را انجام دهید که در حالت معمول قادر به انجام آن ها نیستید. فرض کنید که قصد دارید تم و رنگ فضای گوشی خودتان به صورت شخصی سازی شده تغییر دهید و یا رنگ چت های داخل برنامه واتس اپتان را تغییر دهید و یا حتی مستقیما بدون استفاده از هیچ برنامه دیگری ویدیویی را از اینستاگرام و یا یوتیوب دانلود کنید، اینجاست که ابزارهایی مانند Magisk, Xposed Modules  به کمک شما می آیند و این کارها را به راحتی برایتان انجام می دهند. مواردی که گفته شد تنها قسمت های خیلی کوچکی از کاربردهای این برنامه هاست که تنها در صورتی که گوشی خودتان را روت کرده باشید می توانید از آن ها بهره مند شوید.

 ۴-پشتیبان گیری بهتر:

پس از روت کردن گوشی از طریق اپلیکیشن‌هایی مانند Titanium Backup می‌توانید از خود اپلیکیشن‌ها و اطلاعات درون آن نسخه پشتیبان تهیه کنید. همچنین باید به نسخه‌های پشتیبان Nandroid هم اشاره کنیم که حاوی اطلاعات و داده‌های فراوانی از سیستم‌عامل گوشی هستند. با اینکار اگر گوشی خودتان را ریست کنید به راحتی می توانید تمامی اپلیکیشن ها و تنظیمات گوشی خودتان را بازگردانی کنید!

 

 ۵-روت کردن گارانتی را از بین خواهد برد‌؟

تقریبا! روت کردن گوشی در محصولات بسیاری از تولیدکنندگان باعث باطل شدن گارانتی می‌شود. با این حال جای نگرانی وجود نخواهد داشت چرا که با وجود اپلیکیشن‌های UnRoot همه چیز در گوشی شما به حالت اول برخواهد گشت.با این حال برخی از گوشی‌های در صورت روت شدن به صورت سخت‌افزاری تغییراتی در خود ایجاد می‌کنند که با آن‌روت کردن گوشی نیز نمی‌توانید به حالت اولیه بازگردید. پس بهتر است قبل از روت کردن قوانین و مقررات شرکت سازنده گوشی خودتان را به دقت مطالعه کنید تا مشکلی برایتان اتفاق نیفتد.

 

how to root your android device2

 

آیا روت کردن باعث کندی دستگاه و بیشتر شدن مصرف باتری آن خواهد شد؟

خیر. روت کردن به شما امکان استفاده از اپلیکیشن‌هایی مانند Speed Booster را خواهد داد و درواقع به نوعی به سریع‌تر شدن گوشی شما نیز کمک می‌کند. همچنین با استفاده از برخی برنامه های مدیرید باتری هم می توانید مصرف باتری گوشی خودتان را به طرز شگفت آوری بهبود بدهید! اما باید توجه داشته باشید برخی از اپلیکیشن‌های مدیریت CPU ، کرنل و … به دلیل عدم تنظیمات استاندارد باعث درگیر کردن غیر ضروری پردازنده‌ی شما خواهند شد و در این صورت موجب کندی گوشی می‌شوند. راه حل این موضوع عدم استفاده از اپلیکیشن‌های ناشناخته و بی‌نام و نشان است. پس اگر قصد استفاده از این اپلیکیشن ها را دارید بهتر است ابتدا مطالعه کاملی درباره معایب این برنامه ها داشته باشید.

 

how to root your android device3

 

روت کردن به روزرسانی اندروید گوشی را از بین خواهد برد؟

بله! گوشی‌هایی که روت شوند دیگر در بخش System Update بروزرسانی اندروید را دریافت نمی‌کنند و به صورت OTA قابل آپدیت نیستند. اما توسعه دهندگان رام های سفارشی برای این موضوع چاره ای اندیشیده اند و با انتشار مداوم فایل های به روزرسانی سیستم شما را به روز نگه خواهند داشت.

 

how to root your android device4

روت کردن اطلاعات گوشی من را پاک خواهد کرد؟

خیر. همانطور که گفته شد عمل روت کردن برخلاف اسم و روش‌های پیچیده‌ای که دارد، تنها اجازه ی دسترسی به فایل های سیستمی را می دهد و باعث پاک شدن اطلاعات کاربر نمی‌شود. اما وضعیت در رابطه با باز کردن فقل بوتلودر گوشی شما کاملا متفاوت است! اگر قصد باز کردن قفل بوتولدر گوشی خودتان را دارید قویا توصیه می کنم پشتیبان (Backup) جامع و کاملی از تمامی اطلاعات گوشی خودتان تهیهه نمایید چون بعد از باز شدن این قفل تمامی اطلاعات شما پاک خواهد شد! ( یک بار من خودم تمام اطلاعات یک سال گوشیم رو از دست دادم! پس سرسری از این قضیه نگذرید!)

how to root your android device5

اگر بعد از روت پشیمان شدم چه کاری را باید انجام دهم؟

عموما دلیلی وجود نخواهد داشت که شما را از روت کردن گوشی پشیمان کند، اما با این حال اگر روزی از تصمیم خود منصرف شدید و قصد از بین بردن دسترسی روت را داشتید کافی است تا به کمک یک اپلیکیشن UnRoot در یک کلیک گوشی خود را از حالت روت خارج کنید که در ادامه به آموزش آن خواهیم پرداخت. البته باید تاکید کرد که نصب مجدد رام اصلی گوشی بهترین روش برای این امر محسوب می‌شود و گوشی شما را به تنظیمات اولیه کارخانه تولید کننده می برد.

 

روت کردن گوشی های اندروید با کامپیوتر و بدون نرم افزار

با اینکه این روش را به کسانی که تجربه و تخصص زیادی در رابطه با کامپیوتر و مسائل مربوط به موبایل ندارند، توصیه نمی کنم  اما به دلیل کلاسیک تر بودن این روش و آسان تر بودن برای متخصصین آن را برای شما توضیح خواهم داد. پس اگر اطلاعات زیادی در رابطه با اصطلاحاتی که در ادامه راجع به آنها صحبت خواهیم کرد ندارید، توصیه میکنم مستقیما به آموزش بعدی بروید!

اولین قدم برای روت کردن گوشی‌تان باید این باشد که یک بک‌آپ خوب از اطلاعات گوشی‌تان بگیرید یا آن را از اطلاعات مهم تخلیه کنید، چون برای روت کردن، قفل bootloader اندروید باز می‌شود و ممکن است اطلاعات‌تان آسیب ببینند. خصوصا اگر بخواهید بعد از روت کردن گوشی های اندروید کاستوم رام (Custom rom) نصب کنید. (کاستوم رام یک اندروید به روز و امن را جایگزین سیستم عامل گوشی شما می‌کند و بنابراین تمامی اطلاعات گوشی شما از بین می‌رود.)

 

دومین قدم باز کردن قفل bootloader گوشی شما است. این کار می‌تواند برای هر گوشی متفاوت باشد. پس بهتر است نحوه باز کردن بوت لودر گوشی‌تان را در اینترنت پیدا کنید. برای این کار می توانید مدل گوشی خودتان را سرچ کنید و از فرآیندی که شرکت برای باز کردن قفل بوتلودر در نظرگرفته است مطلع شوید.

 

 

در محیط ویندوز اگر می خواهید عملیات روت کردن را اجرا کنید، ابتدا جدیدترین ابزار Android را ازاینجادانلود کنید سپس از حالت فشردگی در آورده تا بتوانید به راحتی از آنها استفاده کنید. به پوشه ای که ابزارهای Android را در آن استخراج کردید بروید سپس در فضای سفید پوشه کلیک راست کرده و از پنجره باز شده Open command window را انتخاب کنید. حالا می توانید فایل های اجرائی داخل پوشه را از پنجره خط فرمان استفاده کنید.

how to root your android device6

how to root your android device8

بعد از آن با رفتن به تنظیمات در دستگاه اندرویدی خود گزینه برنامه نویسان یا توسعه دهنده developer را پیدا کنید (فعالسازی این قابلیت در گوشی های مختلف متفاوت است) و به بخش اشکال زدایی Debugging بروید و فعال کنید ، این اصطلاح بین گوشی ها تقریبا متفاوت است بنابراین با نام های Android debugging یا USB debugging نامگذاری شده است.

 اگر دوست دارید بدانید که چگونه می توانید قابلیت  USB Debuggingرا فعال نمایید این مقاله  نحوه فعالسازی USB Debugging

را مطالعه نمایید.

 

how to root your android device9 

سومین قدم این است که فایل SuperSU  یا Magisk  را دانلود کنید و بر روی حافظه گوشی خودتان ذخیره نمایید.

 

how to root your android device10 

حالا چگونه به امکانات گوشی در این وضعیت دسترسی داشته باشیم؟ اگر قرار باشد از ریکاوری خود سیستم استفاده کنیم که نتیجه همان فضایی است که تا قبل از روت شدن گوشی به آن دسترسی داشتیم.

how to root your android devic11پس چهارمین قدم این است که از یک محیط ریکاوری دیگر مثل TWRP استفاده کنیم. باز هم برای گوشی‌های مختلف TWRP‌های مختلفی وجود دارد. شما باید فایل مربوط به مدل گوشی‌تان را دانلود کنید. استفاده از این فضای جدید به شما امکان اجرای فایل SuperSU  یا Magisk   را می‌دهد که در نهایت منجر به روت شدن گوشی‌تان می‌شود.

حالا فایل SuperSU یا Magisk  را از طریق  ریکاوری نصب کنید. نصب این فایل برای شما دسترسی بیشتری در سیستم عامل اندرویدتان ایجاد می‌کند و شما می‌توانید تغییراتی که می‌خواستید بدون محدودیت اجرا کنید!

 هم اکنون گوشی شما روت شده است و می توانید از تمامی امکانات این دنیای پر رمز و راز و دوست داشتنی استفاده کنید! پیشنهاد می کنم که در هر مرحله ای که به مشکل برخورد کردید با کارشناسان ما در الورایانه تماس بگیرید تا در زمان خیلی کم بتوانیم با هم این مشکلات را به درستی حل نماییم.

 

روت کردن با ابزار KingRoot در کامپیوتر

ابزارهای مختلفی برای روت کردن گوشی شما بدون اجرا کردن دستورات در cmd ویندوز شما وجود دارد که ابزار KingRoot یکی از پرطرفدارترین ابزارهای حال حاضر بازار است.

این برنامه دارای دو نسخه کامپیوتر و اندروید است که برای هرکدام به طور جداگانه توضیحاتی را خدمتتان ارائه خواهیم کرد.

 برای استفاده از این برنامه ابتدا  آن را از اینجا دانلود کرده و بر روی سیستم خودتان نصب کنید.

نکته:حتما مطمئن شوید که گوشی شما بیشتر از ۵۰ درصد شارژ دارد!

how to root your android device12

سپس گوشی خودتان را با کابل USB به کامپیوتر یا لپ تاپ خودتان وصل کنید و در صورتی که گوشی شما شناخته نشد حتما از فعال بودن قابلیت  USB Debugging مطمئن شوید.

 

 

 how to root your android device3

 

هم اکنون اگر گوشی شما قبلا روت نشده باشد می توانید بر  روی start root  بزنید تا فرآیند روت کردن گوشی شما شروع شود.

 

how to root your android device14

بعد از شروع شدن  این فرآیند گوشی شما ری استارت می شود این فرآیند ممکن است چند دقیقه ای طول بکشد پس به هیچ عنوان اتصال گوشی را قطع نکنید!  و در نهایت با پیغامی مشابه عکس زیر روبرو می شوید. پس از دیدن این صفحه گوشی شما روت شده است و می توانید از تمامی قابلیت های آن استفاده کنید.

16how to root your android device17 

روت کردن گوشی با اپلیکیشن  KingRoot در اندروید

 برنامه KingRoot را بر روی گوشی خودتان نصب نمایید و پس از نصب با زدن بر روی آیکون آن اقدام به باز کردن برنامه نمایید. اگر در نصب به مشکلی برخورد کردید پیشنهاد میکنم این مقاله را بخوانید: مشکل نصب نشدن برنامه در اندروید

بعد از اجرا شدن برنامه و روت نبودن گوشی شما از قبل، با تصویر زیر روبرو می شوید. هم اکنون بر روی start root بزنید.

 how to root your android device17

 

در طول مسیر روت شدن گوشی می توانید پیشرفت آن را بر روی صفحه نمایش خود ببینید و در نهایت با صفحه زیر مواجه خواهید شد که نشان دهنده روت شدن دستگاه شما به طور کامل است.

 

  how to root your android device18

 

  واما در نهایت

با اینکه روت کردن گوشی اندروید فرآیندی بسیار راحت است، اما در مواقعی ممکن است در مسیر هایی دچار مشکل شوید، این اتفاق برای تجربه اول شما کاملا طبیعی است و لازم است که خونسردی خودتان را حفظ کنید و با کمی صبر و تحمل مراحل را از اول چک کرده و در نهایت به هدف خودتان برسید. باز هم این  نکته را یادآور می شوم که هر گوشی اندرویدی فرآیند مخصوص به خودش را دارد و وابسته به فرآیندی است که شرکت سازنده برای آن در نظر گرفته است!

امیدوارم که این مطلب برای شما دوستان و همراهان الورایانه خوب و کاربردی بوده باشد. در هر بخشی که احساس نیاز به کمک متخصصین ما کردید، با کمال میل در خدمت شما هستیم. در ضمن منتظر نظرات و پیشنهادات شما در رابطه با این آموزش هستیم تا ایرادها و نواقص آموزش بالا را با کمک شما عزیزان برطرف نماییم.

 

 

 

 

 

لینک های مرتبط

نصب شبیه ساز اندروید بر روی کامپیوتر

آموزش فعال کردن حالت guest mode یا حالت مهمان در اندروید

آموزش قفل گذاری روی برنامه های اندروید  

 

 

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]
تبلیغات

اگر سوال یا اشکالی در زمینه کامپیوتر یا موبایل دارید از خط ثابت با شماره 9099071027 « الورایانه »
تماس بگیرید. (در صورت وجود اشکال در شماره های 909 اینجا کلیک کنید)

الو رایانه