الو رایانه

آموزش جامع سامانه همتا و ثبت گوشی مسافری و رجیستری موبایل

  • تاریخ انتشار : ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۸
  • بازدید : 1,794
  • نظرات : بدون ديدگاه
آموزش جامع سامانه همتا و ثبت گوشی مسافری و رجیستری موبایل

در کشور ایران برای جلوگیری از ورود غیرقانونی یا قاچاق محصولات تلفن همراه از سامانه ریجستری همتا استفاده می‌شود. در این طرح تمامی گوشی و دستگاه های بدون کد فعال سازی ۳۰ روز مهلت دارند تا با استفاده از شناسه گوشی تلفن همراه IMEI اقدام به پرداخت عوارض گمرک خود کنند. اگر کاربران گوشی های هوشمند شامل طرح رجیستری، دستگاه خودشان را در سامانه همتا «سامانه هوشمند مدیریت تجهیزات ارتباطی» ثبت نکنند فقط برای مدت محدودی می تونن با سیم کارت های ایرانی فعالیت داشته باشند. ما قصد داریم در این مقاله نحوه چگونگی ثبت گوشی های هوشمند در سامانه‌ی همتا را آموزش بدهیم پس با ما همراه باشید.

نکته: اگر شما قصد خرید یک گوشی را دارید برای آنکه بدانید این گوشی قاچاق است یا نه ابتدا باید از اینکه گوشی در سامانه همتا ثبت شده یا نه اطمینان حاصل کنید.

آموزش ثبت دستگاه برای مسافران سفرهای خارجی

مسافران خارجی در صورتی که دستگاهی را از خارج کشور تهیه نموده‌اند یا مالک آن هستند و تمایل دارند بیشتر از ۳۰ روز از خدمات اپراتورهای داخل کشور (ایران)، روی تلفن خود استفاده کنند باید نسبت به ثبت دستگاه خود اقدام نمایند. برای ثبت دستگاه،  ابتدا باید عوارض دستگاه در گمرک پرداخت شود.
 پرداخت عوارض دستگاه در گمرک، برای مسافران خارجی، به دو روش اینترنتی و حضوری امکانپذیر است. ما به شما توصیه می‌کنیم، جهت راحتی و سریع تر شدن عملیات ثبت، از روش اینترنتی استفاده کنید.
توجه داشته باشید مسافران سفرهای داخلی، امکان ثبت دستگاه به صورت مسافری را ندارند.

روش اول: پرداخت عوارض در گمرک به‌صورت اینترنتی

با مراجعه به سایت اینترنتی گمرک به نشانیhttps://epl.irica.gov.ir/ImeiRegister ، برای پرداخت عوارض دستگاه خود اقدام کنند. لازم به ذکر است بنا بر تصمیمی که توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران گرفته شده است، مسافران فقط تا ۳۰ روز پس از ورود به کشور مهلت دارند تا از طریق سایت گمرک، دستگاه خود را ثبت کنند و در صورت اتمام این زمان، گمرک وظیفه‌ای در قبال ثبت شناسه (IMEI) دستگاه مسافر نخواهد داشت.

دز زیر به شما نحوه چگونگی ثبت شناسه (IMEI) دستگاه در سایت اینترنتی گمرک، را به‌صورت تصویری آموزش میدهیم:

  • ابتدا برای ورود به سایت اینترنتی گمرک در https://epl.irica.gov.ir/ImeiRegister وارد بشید

mobile registry hamta

 

  • پس از ورود به سایت گمرک، گزینه‌ی قبول دارم را تیک بزنید و در کادر، شناسه ۱۵ رقمی (IMEI) دستگاه خود را وارد کنید. چنانچه اگر تلفن شما از تکنولوژی ۲ سمیکارت بهره میبرد روی گزینه‌ی (+) کلیک کنید، کادر جدیدی باز میشود که شما باید در آن کادر شناسه (IMEI) دوم گوشی را وارد کنید. سپس کد امنیتی که در تصویر است را در کادر پایینی تایپ کنید و بر روی گزینه‌ی دریافت اطلاعات از سامانه همتا کلیک کنید.

نکته:  شناسه (IMEI) بر روی جعبه، پشت باتری یا با شماره‌گیری #۰۶#*، قابل‌ رؤیت است.

mobile registry hamta

 

  • در مرحله بعدی، مدل و مشخصات فنی گوشی و نوع دستگاه را از لیست انتخاب کنید.
  • نکته: دقت داشته باشید اگر برند و مدل انتخاب شده در این مرحله با دستگاه مطابقت نداشته باشد با وجود پرداخت عوارض، دستگاه شما ثبت نمی‌شود.

mobile registry hamta

 

  • در این مرحله مسافر باید هویت خود را اثبات کند ، باید اطلاعتی مانند شماره تلقن، گذرنامه، شماره ملی و… را وارد کند.

mobile registry hamta

 

  • در ادامه یک کد امنیتی به شماره سیم‌کارتی که در مرحله قبل وارد کردید، ارسال می‌شود. این کد را در قسمت مربوطه وارد کنید و بر روی گزینه ادامه کلیک کنید.

mobile registry hamta

 

  • در این مرحله سایت گمرک، شناسه پرداخت و مبلغ تعیین‌شده حقوق و عوارض گمرکی را نمایش می‌دهد.

mobile registry hamta

 

  • گزینه پرداخت را انتخاب کنید، صفحه پرداخت اینترنتی نمایش داده می‌شود و شما باید درگاه پرداخت اینترنتی مورد نظر خود را انتخاب کنید.

mobile registry hamta

 

  • در آخر با وارد کردن اطلاعات کارت بانکی، حقوق و عوارض گمرکی تعیین‌شده را پرداخت کنید.

 

  • پس از پرداخت حقوق و عوارض گمرکی، پیغامی مبنی بر موفقیت‌آمیز بودن این فرآیند نمایش داده می‌شود.
  • توجه داشته باشید حتماً کد پیگیری داخلی، کد پیگیری بانکی و شناسه پرداخت را تا حصول اطمینان از ثبت دستگاه خود در سامانه همتا نزد خود نگه دارید.

روش دوم: پرداخت حقوق گمرکی در هنگام ورود به کشور در دفاتر گمرک

  • مسافر قادر است در زمان ورود به کشور با مراجعه به دفاتر گمرک که مستقر در فرودگاه (یا پایانه‌های مرزی) است ، دستگاه خود را اظهار و تعرفه و عوارض گمرکی آن را پرداخت کند. لازم است این را هم بدانید که تعیین میزان تعرفه و عوارض واردات، بر اساس آکبند یا کارکرده (دست‌دوم) بودن دستگاه، به عهده گمرک جمهوری اسلامی ایران است که بر اساس ارزش دستگاه مسافر، توسط گمرک تعیین می‌شود. پس از اظهار دستگاه و پرداخت حقوق گمرکی آن، برای مسافر پته (مجوز) گمرکی صادر می‌کند که معمولاً در قسمت توضیحات آن، نام شخص مسافر، شماره پاسپورت، مدل، برند و شناسه (IMEI) دستگاه ذکر شده است.  توصیه می‌کنیم تا پایان ثبت و فعال‌سازی موفق دستگاه در همتا، این اسناد نزد مسافر باقی بماند تا در صورت مشکلات احتمالی، قابل پیگیری باشد.

mobile registry hamta

انتقال مالکیت به چه صورت است؟

  • فرض کنید یک گوشی جدید خریداری کردید و آن را فعال سازی هم کرده باشید. حال می‌خواهید آن گوشی را به فرد دیگری بفروشید! برای آنکه فرد خریدار بتواند از تلفن خود اش استفاده کند باید از فرد فروشنده بخواهد تا مالکیت آن را به نام او بزند.
  • این مشکل ممکن است برای خیلی از افراد پیش بیاید ما قصد داریم تا روش های انتقال مالکیت را به شما آموزش دهیم.

روش اول: انتقال مالکیت گوشی رجیستر شده از طریق سایت سامانه همتا

  • روش اولی که می‌توانید با استفاده از ‌آن انتقال مالکیت گوشی رجیستر شده در سامانه همتا را انجام دهید، ابتدا به سایت سامانه همتا بروید و در آنثبت نام کنید.  ثبت نام در سامانه همتا به سادگی قابل انجام است و از طریق شماره تلفن و ارائه مشخصات شما مثل نام و نام خانوادگی، کد ملی و غیره امکانپذیر می‌شود. بعد از ثبت نام در سامانه همتا یک پنل در اختیارتان قرار می‌گیرد.

mobile registry hamta

 

  • در وسط صفحه جدیدی که برایتان باز می‌شود شماره ملی شما نمایش داده می‌شود و زیر آن لیست گوشی هایی که بامشخصات شما رجیستر شده‌اند را خواهید دید. به منظور انتقال مالکیت گوشی باید گوشی مورد نظر را از لیست ارائه شده انتخاب و بر روی گزینه (انتقال مالکیت/فروش) کلیک کنید. سپس از شما خواسته می‌شود تا شماره تلفن خریدار جدید را وارد نمایید. این شماره تلفن باید شماره همان سیم کارتی باشد که خریدار گوشی قصد دارد آن را در گوشی استفاده کند. با انجام مراحل فوق یک کد فعال سازی برای شماره‌ای که وارد کردید ارسال می‌شود. بدین صورت خریدار گوشی در آینده با وارد کردن سیم کارت خود در گوشی و ارائه کد فعال سازی می‌تواند انتقال مالکیت گوشی رجیستر شده در سامانه همتا را تکمیل کند

روش دوم: انتقال مالکیت گوشی رجیستر شده از طریق کد دستور USSD

  • این روش به مراتب ساده تر و بی‌دردسرتر از روش قبل (استفاده از سایت سامانه همتا) محسوب می‌شود. برای انجام این کار کافی است مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

 

  • ابتدا کد *۷۷۷۷# را در شماره‌گیری کنید.

mobile registry hamta

 

  • شماره مربوط به گزینه (انتقال مالکیت) یا ۳ را وارد کرده و گزینه ارسال یا Send را لمس کنید.

mobile registry hamta

 

  • در این مرحله مثل عکس بالا لیستی از کدهای IMEI گوشی هایی نمایان می‌شود که تحت مالکیت سیم کارت شما هستند. در این مرحله باید عدد کنار کد IMEI گوشی را وارد کنید که قصد انتقال مالکیت آن را دارید، بنابراین کمی دقت در این مرحله لازم است تا اشتباهی رخ ندهد. همانطور که گفته شد برای پیدا کردن کد IMEI گوشی های موبایل که کد دستور *#۰۶# را در گوشی شماره گیری کنید.

mobile registry hamta

 

  • حالا باید شماره تلفن خریدار گوشی را وارد کنید تا انتقال مالکیت از سیم کارت شما به سیم کارت خریدار انجام شود. این شماره را با دقت وارد نمایید.

mobile registry hamta

 

  • در مرحله بعد از شما خواسته می‌شود تا انجام پروسه انتقال مالکیت گوشی رجیستر شده در سامانه همتا را تایید کنید. بدین منظور کد IMEI گوشی و شماره سیم کارتی که قرار است مالکیت به آن انتقال داده شود نمایش داده خواهد شد و از شما خواسته می‌شود برای تایید این پروسه یک عدد مثل ۱ را وارد و ارسال کنید.

mobile registry hamta

 

  • پس از تایید اطلاعات وارد شده و ارسال عدد مربوط به تایید آن‌ها، پیغام فوق نمایان می‌شود که تایید کننده انتقال موفقیت آمیز مالکیت گوشی است. در این شرایط از طریق سامانه همتا یک پیامک برای شماره تلفن خریدار (شماره تماسی که برای انتقال مالکیت گوشی وارد کرده بودید) ارسال می‌شود. این پیامک حاوی یک کد فعال سازی است که خریدار باید از آن به منظور فعال کردن گوشی خود استفاده کند.

mobile registry hamta

 

  • بنابراین به این صورت قادر به انتقال مالکیت گوشی رجیستر شده در سامانه همتا هستید.

آموزش اضافه کردن دستگاه‌های تک سیم کارت به سامانه همتا از طریق وب‌سایت

  • برای اینکه تلفن تک سیمکارته‌ی خود را ثبت کنید ابتدا باید وارد صفحه وبسایت همتا به آدرس http://hamta.ntsw.ir شوید.

mobile registry hamta

  • برای وارد شدن از طریق شماره تلفن در کادر، شماره خودتان را وارد کنید و سپس بر روی گزینه‌ی ادامه کلیک کنید. بعد از گذشت چند ثانیه پیامکی حاوی کد ورود به سامانه برایتان ارسال می‌شود.

mobile registry hamta

 

  • در کادر اول کدی که به شمارتان ارسال شده را وارد کنید، زیر همان کادر تصویر یک کد امنیتی نوشته شده به صورت حروف وجود دارد آن را به صورت عدد در کادر دوم وارد کنید و سپس بر روی گزینه‌ی ورود کلیک کنید تا وارد صفحه سامانه همتا شوید.

mobile registry hamta

 

  • در این مرحله روی گزینه افزودن دستگاه کلیک کنید. اکنون شما باید در کادری که در عکس پایین مشاهده می‌کنید شناسه تلفن همراه خودتان رو وارد کنید.
  • توجه داشته باشید که شناسه تلفن یا IMEI  یک شناسه ۱۵ رقمی است که برای هر دستگاه منحصر بفرد است. شناسه تلفن بر روی جعبه گوشی وجود دارد یا شما می‌توانید با شماره‌ گیری #۰۶#* شماره شناسه را در تلفن خود ملاحظه کنید.

mobile registry hamta

 

  • سپس با کلیک روی گزینه‌ی ثبت اگر شناسه تلفن همراه به درستی وارد سامانه شده باشد، پیغامی مبنی بر موفقیت‌ آمیز بودن این عملیات ظاهر می‌شود.

mobile registry hamta

 

  • روی گزینه تایید کلیک کنید و بعد از آن می‌توانید با مراجعه به قسمت مدیریت دستگاه‌ ها (اولین گزینه در منو سمت راست)، شناسه دستگاه IMEI به همراه مدل تلفن همراه رو در کارتابل مشاهده کنید.

mobile registry hamta

 

آموزش اضافه کردن دستگاه‌های دو (چند) سیم کارت به سامانه همتا از طریق وب‌سایت

  • بعد از این که وارد سامانه شدید، روی گزینه افزودن دستگاه کلیک کنید.

mobile registry hamta

 

  • سپس شناسه تلفن همراه خودتان رو وارد کنیدو بر روی گزینه ثبت کلیک کنید.

mobile registry hamta

 

  • در این مرحله چون گوشی شما دو سیم کارته است و تنها یک شناسه را وارد کردید، با پیغام خطا مواجه شدید.

mobile registry hamta

 

  • حالا برای واردکردن شناسه‌‌های دیگر گوشی، باید روی علامت (+) کلیک کنید و شناسه دوم گوشی رو وارد کنید.

mobile registry hamta

  • حالا اگر شناسه تلفن درست وارد سامانه شده باشد، پیغامی مبنی بر موفقیت‌ آمیز بودن این عملیات ظاهر می‌شود.

آموزش اضافه کردن دستگاه‌های تک سیم کارت از طریق کد دستوری #۷۷۷۷*

mobile registry hamta

  • برای اتصال به سامانه همتا، ابتدا کد دستوری #۷۷۷۷* رو شماره گیری کنید.

mobile registry hamta

 

  • عدد ۴ را که به منظور «افزودن دستگاه» است را وارد کنید.

 

  • حالا باید شماره شناسه IMEI تلفن همراهی که قصد اضافه کردن آن را به کارتابل خود دارید اضافه کنید.

mobile registry hamta

 

  • در این مرحله با وارد کردن عدد ۱ درستی اطلاعات وارد شده را تایید کنید.

mobile registry hamta

  • در آخر کار نیز پیغامی مبنی بر موفقیت‌ آمیز بودن فرآیند برای شما نمایان می‌شود.

آموزش اضافه کردن دستگاه‌های دو (چند) سیم کارت از طریق کد دستوری #۷۷۷۷*

  • برای وارد شدن به سامانه همتا، ابتدا کد دستوری #۷۷۷۷* رو شماره گیری کنید.

mobile registry hamta

 

  • عدد ۴ رو که به منظور «افزودن دستگاه» است را وارد کنید.

mobile registry hamta

 

  • حالا باید شماره شناسه IMEI تلفن همراهی که قصد اضافه کردن آن را به کارتابل خود دارید اضافه کنید.

mobile registry hamta

 

  • در این مرحله از آن جایی که تلفن همراه شما دارای دو یا چند سیم کارت (دو یا چند شناسه IMEI) است، با پیغام خطا روبرو می‌شوید و نمی‌‌توانید فقط یکی از شناسه‌ ها رو منحصرا ثبت کنید.

mobile registry hamta

 

  • به همین منظور پس از ارسال شناسه اول دستگاه، باید عدد مربوط به «افزودن شناسه دیگر» یعنی عدد صفر (۰) را وارد و ارسال کنید.

mobile registry hamta

 

  • در این مرحله شناسه (های) IMEI دستگاه را وارد و ارسال کنید.
    نکته: فراموش نکنید که برای وارد کردن هر شناسه IMEI، باید یکبار این مراحل تکرار بشود.

mobile registry hamta

 

  • در این مرحله با وارد کردن عدد ۱ صحیح بودن اطلاعات وارد شده برای شناسه‌ های همه دستگاه ها رو تایید کنید.

mobile registry hamta

 

  • در آخرین مرحله پیغامی مبنی بر موفقیت‌ آمیز بودن فرآیند براتان نمایش داده می‌شود.

وضعیت سابقه شناسه دستگاه (IMEI)

در حال حاضر این امکان در سامانه همتا فراهم شده است که فرد خریدار پس از ورود به کارتابل خود و سپس بعد از ورود به بخش «وضعیت شناسه دستگاه (IMEI)»، با وارد کردن شناسه IMEI تلفن همراه، شماره سیمکارت آخرین مالک تلفن همراه را مشاهده نماید تا بتواند با او ارتباط گرفته و درخواست فرآیند انتقال مالکیت نماید. 

برای این کار ابتدا به درگاه اینترنتی سامانه همتا به آدرس http://hamta.ntsw.ir مراجعه نماید. نحوه ثبت نام در بالا ذکر شده است پس نیازی به توضیح دوباره آن نیست.

در ادامه وارد قسمت «وضعیت شناسه دستگاه (IMEI)» شوید سپس در مرحله بعد باید شناسه IMEI تلفن همراهی که قصد اطلاع از شماره سیمکارت آخرین مالک آن را دارید، وارد کنید.

اگر این شناسه تحت مالکیت هیچ سیمکارتی نباشد (یعنی قبلاً توسط هیچ فردی از طریق افزودن دستگاه وارد کارتابل نشده باشد) پیغامی مبنی بر موفقیت‌آمیز بودن فرآیند نمایش داده می‌شود. با کلیک برروی گزینه OK اطلاعات تماس آخرین مالک تلفن همراه مذکور برایتان نمایش داده می‌شود.

 

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]
تبلیغات

اگر سوال یا اشکالی در زمینه کامپیوتر یا موبایل دارید از خط ثابت با شماره 9099071027 « الورایانه »
تماس بگیرید. (در صورت وجود اشکال در شماره های 909 اینجا کلیک کنید)

الو رایانه