الو رایانه

TPM چیست و نحوه فعال سازی آن به چه صورت می باشد ؟

  • تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۴۰۰
  • بازدید : 1,457
  • نظرات : بدون ديدگاه
TPM چیست و نحوه فعال سازی آن به چه صورت می باشد ؟

مقدمه

اگر اخبار مربوط به ویندوز جدید یعنی ویندوز ۱۱ را دنبال می کنید حتما می دانید که یکی از پیش نیازهای اصلی مورد نیاز برای اجرا ویندوز ۱۱ قابلیتی به نام TPM 2.0 است. همین یک مورد باعث می شود تا دست بسیاری از کاربران به ویندوز ۱۱ نرسد،اگر می خواهید بیشتر در مورد این موضوع بدانید با تیم الورایانه در ادامه همراه باشید .

در واقع TPM ماژولی است که باید روی مادربرد از قبل نصب شده باشد و همه مادربردها هم به یک ماژول TPM مجهز نیستند. بعضی از مادربردها به صورت پیش فرض ماژول TPM دارا می باشند ، اما شاید در بایوس آنها ویژگی غیر فعال است که برای فعال کردن آن باید به بایوس مادربرد مراجعه کنید. ولی مادربردهای قدیمی تر حتی این ماژول را هم ندارند. کاربرانی که مادر بردشان این ماژول را ندارد باید قطعه و ماژول آن را در صورت داشتن اسلات آن از بازار تهیه کنند که در چند هفته اخیر شاید رشد قیمت فراوانی بوده است.

اما فناوری مربوط به TPM 2.0 در پردازنده های سری ۱۰۰ Intel و چیپ ست جدیدتر و البته در پردازنده های AMD Ryzen از قبل پیاده سازی شده است. بنابراین، در مادربردهای جدید هیچ یک از ماژول های TPM خارجی برای مادربردها لازم نیست ، زیرا تراشه ها و پردازنده ها دارای سیستم عامل داخلی TPM هستند. بنابراین شما فقط باید آن را از داخل بایوس دستگاه خود فعال سازی کنید .

TPM چیست؟

TPM یا Trusted Platform Module و بصورت برگردان به فارسی ماژول پلتفرم استاندارد، در دستگاه‌ها برای انجام برخی از فرایندهای امنیتی قرار داده شده که بیشتر آن‌ها مربوط به کلیدهای رمزنگاری مورد استفاده در سیستم است. این قطعه اغلب به صورت پیش فرض بر روی مادربرد های جدید قرار داده شده است، هدف اصلی آن امن کردن پرداخت ها و تراکنش ها  و جلوگیری از سرقت اطلاعات می باشد .

از کجا بفهمیم آیا TPM 2.0 فعال است ؟

ابتدا باید  کلید های  میانبر ویندوز + R را فشار دهید تا Run برای شما باز شود  سپس عبارت TPM.msc را در کادر مربوط به Run تایپ کرده و روی ok کلیک کنید در پنجره باز شده طبق تصویر  اگر در بخش status نوشته شده بود TPM is ready for use به معنی وجود این چیپ در سیستم شما است.

فعال سازی TPM از داخل بایوس

بسته به نوع مادربرد خود ممکن است این گزینه از در جاهای مختلفی وجود داشته باشد همچنین امکان دارد برای ورود به بایوس با توجه به مدل مادربرد خود نیاز باشد دکمه های مخالفی را بفشارید ام به صورت کلی اکثر مادربردها با روشن کردن سیستم و بلافاصله فشردن کلید DEL می توانید وارد منوی بایوس شده و از داخل آن بسته به نوع مادربرد خود این گزینه را فعال کنید، در تصویر زیر مثالی از یک نوع مادربرد را می بینید.

اگر مادر برد شما قدیمی می باشد ولی مطمئن هستید که ازماژول پشتیبانی میکند،در صورت داشتن اسلات مورد نظر می  توانید قطعه آن را  از بازار تهیه کنید که به شکل زیر می باشد، نصب این قطعه تخصصی لازم ندارد و همانطور که در شکل میبینید یه قطعه کوچک بدون رابط می باشد که مستقیم به برد وصل می شود البته قبل از حتما از پشتیبانی کردن مادربرد خود مطمئن شوید.

در صورت علاقه مندی به مبحث ویندوز می توانید از مقاله زیر نیز استفاده کنید:

نحوه استفاده از disk defragment

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]
تبلیغات

اگر سوال یا اشکالی در زمینه کامپیوتر یا موبایل دارید از خط ثابت با شماره 9099071027 « الورایانه »
تماس بگیرید. (در صورت وجود اشکال در شماره های 909 اینجا کلیک کنید)

  •   اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
الو رایانه